Τουρκία: 28 νεκροί από χιονοστιβάδες-Δίνουν μάχη οι διασώστες

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι 30 άνθρωποι έχουν διασωθεί από χθες.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από δύο χιονοστιβάδες που σημειώθηκαν σήμερα και χθες (4 και 5 Φεβρουαρίου) στην ανατολική Τουρκία, στην πόλη Μπαχτσεσεράι της επαρχίας Βαν, ανακοίνωσε το τοπικό νοσοκομείο, ενώ οι αρχές κάνουν λόγο για 23 ανθρώπους που καταπλακώθηκαν από το χιόνι.

Οι νεκροί αυτοί είναι, σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα που επικαλείται τον Τούρκο αξιωματούχο, Εμίν Μπιλμεζ, διασώστες οι οποίοι είχαν μεταβεί στο σημείο εκείνο για να αναζητήσουν δύο ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί από την πρώτη χιονοστιβάδα.

Ο δήμαρχος της περιοχής Μπαχτσεσεράι στην ανατολική επαρχία Βαν, ο Μεκί Αρβάς, δήλωσε στο δίκτυο NTV ότι μια ομάδα 300 ανθρώπων εργαζόταν για τη διάσωση εγκλωβισμένων από τη χιονοστιβάδα της Τρίτης, όταν σημειώθηκε νέα κατολίσθηση χιονιού.

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρει ότι 30 άνθρωποι έχουν διασωθεί από χθες. Σήμερα οι ομάδες διάσωσης κλήθηκαν σε έναν αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Μπαχτσεσεχίρ που περικλείεται από βουνά και βρίσκεται και αυτή στην επαρχία Βαν έπειτα από την πτώση χιονοστιβάδας αργά χθες το βράδυ που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι.

Ο κυβερνήτης Μεχμέτ Εμίν Μπιλμέζ είπε ότι 25 μέλη της υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάστασή τους.

ethnos.gr