Τον Όσιο Ιωάννη Ρώσσο πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης

Τον Όσιο Ιωάννη Ρώσσο τον Ομολογητή πανηγύρισε  26 και  27 Μαΐου 2022  το Ιερό Παρεκκλήσιο, της Γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίων Νηπίων Οινόης – Αττικής.

Από την Ιερά Μητρόπολη Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος την Πέμπτη 26 Μαΐου ε.ε. στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό παρέστη, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγίου Θωμά, Δερβενοχωρίων και Τανάγρας, π. Γεώργιος Μανωλόπουλος.

Ο κτήτωρ και πνευματικός της Ιεράς Μονής, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, π. Μελέτιος Στάθης, την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ( Παρασκευή 27 / 05 / 2022 ), έκλεισε το κήρυγμά του, ως εξής:  << είπε ο Κύριος: ” Οι αληθινοί προσκυνητές, θα προσκυνήσουν εν Πνεύματι και  Αληθεία “. Αληθινοί, όταν λατρεύουμε αληθινά και όχι τυπικά. Όχι τα θρησκευτικά μας καθήκοντα.
Αυτό είναι ειδωλολατρεία. Αληθινοί προσκυνητές είμαστε, όταν δοξάζουμε με όλη τη δύναμη του πνεύματος, της ψυχής και όταν ζούμε τα Θεόπνευστα λόγια της πίστεως και πορευόμαστε σύμφωνα με Αυτά. Όχι, άλλα πιστεύουμε και άλλα κάνουμε.
Τότε είμαστε αληθινοί Προσκυνητές >>.
Την Παρασκευή 27 Μαΐου ε.ε. η Ιερά Μονή παρέμεινε ανοικτή όλη την ημέρα, ώστε οι πιστοί Χριστιανοί να έχουν την δυνατότητα να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν στον Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο.
Ευχάριστη έκπληξη για τους προσκυνητές, ήταν και η παρουσία του Πρωτοπρεσβυτέρου π. Βασιλείου Τσιμούρη ( Ι.Μ. Πειραιώς ) στον Μεθεόρτιο Εσπερινό.

 

 

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος 

 

Please follow and like us: