-->

Τι συμβαίνει με τις διαδόσεις για επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 στην περιοχή μας;

Πολλά ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 στην περιοχή μας και όπως είναι φυσικό η ανησυχία των πολιτών μεγάλη. 

Το agrinioreport από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκε με το θέμα μετά από πάρα πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα που δέχθηκε από πολίτες που ζητούσαν μια ξεκάθαρη ενημέρωση και όχι «ίσως και μπορεί» .

Έτσι στις 23 Ιουνίου μετά από έρευνα, δημοσιεύσαμε το ρεπορτάζ μας, ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ , πως κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα δεν υπήρχε μέχρι εκείνη την ώρα στο Γ.Νοσοκομείο Αγρινίου.

Αν υπήρχε μέχρι και σήμερα, αυτή την ώρα που δημοσιεύεται και το συγκεκριμένο θέμα ή αν υπάρξει τις επόμενες ώρες επιβεβαιωμένο κρούσμα covid-19 η διαδικασία της πολιτείας είναι:

Άμεσα ενημερώνεται το Νοσοκομείο που έστειλε τα δείγματα προς εξέταση, από τα Νοσοκομεία αναφοράς όπου έγινε ο έλεγχος και έχουν βγει τα αποτελέσματα.

Στη συνέχεια το Νοσοκομείο άμεσα ενημερώνει την ΥΠΕ στην οποία ανήκει και στην προκειμένη το δικό μας Νοσοκομείο Αγρινίου της 6η ΥΠΕ, η οποία με την σειρά της τον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας.

Ως  Μέσο Ενημέρωσης δεν μπορούμε να έχουμε κάποιον άλλο τρόπο έγκυρης ενημέρωσης πέρα από τις επίσημες ανακοινώσεις που μας δίνονται από το Υπουργείο και σε όλα τα Μ.Μ.Ε. μιας και υπάρχει σαφής εντολή από το Υπουργείο για τα θέματα του covid-19 να ακολουθείται αυτή η οδός ενημέρωσης και καμία άλλη.

Άρα, τόσες ημέρες από τις 21-22 Ιουνίου που υπάρχει όλη αυτή η αναστάτωση στους πολίτες με διαδόσεις για επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 στην περιοχή μας μέχρι και σήμερα, δεν θα είχε ενημερωθεί η 6η ΥΠΕ ,το Υπουργείο Υγείας και εν συνεχεία δεν θα είχε δοθεί στην δημοσιότητα προς ενημέρωση η ύπαρξη του κρούσματος ή των κρουσμάτων;

Φυσικά θα είχε δοθεί και θα ήταν γνωστό σε όλους μας και μάλιστα θα ξέραμε αν ήταν ένα, δύο ή τρία.

Μέχρι και αυτή τη στιγμή η 6η ΥΠΕ δεν έχει καμία ενημέρωση από το Γ. Νοσοκομείο Αγρινίου για επιβεβαιωμένα κρούσματα covid-19 στην περιοχή μας γιατί δεν υπάρχουν.

Ας προσπαθήσουμε όλοι να είμαστε ήρεμοι, προσεκτικοί, να παίρνουμε τα μέτρα ασφαλείας και δεν χρειάζεται πανικός για κάτι που δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι υπάρχει μέχρι και αυτήν την ώρα.

Ευχή μας να μην υπάρξει τώρα αλλά και στην συνέχεια σε κάθε έλεγχο που θα γίνεται και ας μας ενδιαφέρει η σωστή διαχείριση και αντιμετώπιση των περιστατικών που εξετάζονται από τις Νοσηλευτικές μας Μονάδες ώστε να νοιώθουμε όλοι μας ασφαλείς .

 

Please follow and like us: