Τι γίνεται με τον Γ.Ο.Ε.Β. Αχελώου;

Το ένα πρόβλημα διαδέχεται το άλλο στον Γ.Ο.Ε.Β.  Αχελώου και ο κατάλογος όλο και μεγαλώνει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες καθημερινά.

«Κρατάει χρόνια αυτή κολόνια» μας λένε σε επικοινωνία τους με το agrinioreport.com, κάνουμε υπομονή αλλά βελτίωση σε τίποτα δεν βλέπουμε. Αντίθετα τα πράγματα γίνονται χειρότερα.Πνιγόμαστε στα νερά και δεν μπορούμε να ποτίσουμε τις καλλιέργειές μας. Σπασμένα και ακαθάριστα κανελέτα που τρέχουν από όλες τις πλευρές, αγροτικοί δρόμοι που πλέον έρχονται εργαζόμενοι του Δήμου Αγρινίου και ρίχνουν υλικό για να καλύψουν τεράστιες λακκούβες και να μπορέσουμε να περάσουμε για τα χωράφια μας. Και τώρα, από την Δευτέρα 6 του Ιουλίου, ο Γ.Ο.Ε.Β. Αχελώου έχει κόψει το νερό από τη διώρυγα του Αχελώου. Μπορεί ένας υπεύθυνος να μας απαντήσει τι θα κάνουμε εμείς; Υπάρχουν καλλιέργειες όπως είναι τα ακτινίδια που χρειάζονται καθημερινό πότισμα. Επίσης νέες καλλιέργειες με μικρά δέντρα που είναι εύκολο να ξεραθούν. Ο καθένας πληρώνει για να έχει νερό στο χωράφι του. Θέλουμε ενημέρωση, σωστή και υπεύθυνη αντιμετώπιση. Δεν είναι δυνατόν να παίζουν με την υπομονή μας και να μεγαλώνουν την αγωνία μας για επιβίωση. Δεν μας φτάνουν όλα τα άλλα, κορονοϊός και άσχημα καιρικά φαινόμενα έχουμε και το πρόβλημα με το νερό συχνά πυκνά» μας τόνισαν οι αγρότες στην περιοχή της Γουριώτισσας, ένας κάμπος μεγάλης έκτασης και καλλιεργειών.

Πραγματικά καλύπτοντας το ρεπορτάζ διαπιστώσαμε πως όντως τα προβλήματα είναι υπαρκτά και καθόλου υπερβολικά.

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν, πράγματι φορτηγά του Δήμου Αγρινίου και εργαζόμενοι αυτού, κάνουν εργασίες του Γ.Ο.Ε.Β.-Τ.Ο.Ε.Β. . Επίσης αν και ζητούν συντήρηση οι αγρότες στα κανελέτα που περνά το νερό,όποτε υπάρχει, τελικά μόνοι τους βάζουν τσιμέντο για να μην πλημμυρίζουν και χάνουν το νερό τους.

Δυστυχώς διαπιστώσαμε πως πράγματι νερό για πότισμα δεν υπάρχει εδώ και τρεις ημέρες.

Επικοινωνήσαμε με το Τ.Ο.Ε.Β. Οζερού και με ευγένεια μας ενημέρωσαν πως γίνονται κάποιες εργασίες σε άλλα σημεία και είχαν ανοίξει προς Φυτείες για κάποιους καθαρισμούς με αποτέλεσμα να κλείσουν στην από δω πλευρά το νερό. Οι εργασίες ολοκληρώνονται, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαν και οι ίδιοι από το ΓΟΕΒ Αχελώου, σήμερα μέχρι το μεσημέρι οπότε και το νερό ξανά θα είναι στην διάθεση των αγροτών και στον κάμπο της Γουριώτισσας.

Πάντα σύμφωνα με το Γ.Ο.Ε.Β. Αχελώου τονίζουμε, που ενημέρωσε το Τ.Ο.Ε.Β. Οζερού με το οποίο και επικοινωνήσαμε.

Και μπράβο που γίνονται εργασίες, οι αγρότες όμως γιατί δεν ενημερώθηκαν; Γιατί έπρεπε να μάθουν από μας ότι θα έχουν νερό μετά από τρεις ημέρες;

Ελπίζουμε πως το νερό θα κυλίσει στο αυλάκι και πως οι εργασίες θα συνεχίσουν να γίνονται και εντός αρδευτικού δικτύου όπως ζητούν τόσα χρόνια οι καλλιεργητές.

Καλό πάντως θα ήταν και λογικό, όλες οι εργασίες να γίνονται πριν ξεκινήσει η περίοδος ποτίσματος των χωραφιών ώστε όλοι να είναι έτοιμοι και φυσικά να έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τα έκτακτα περιστατικά.

Τέλος ας δουν οι αρμόδιοι και την επέκταση της περιόδου ποτίσματος μιας και οι καιρικές συνθήκες έχουν αλλάξει.

 

 

 

Please follow and like us: