Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου η απονομή χρηματικών επάθλων της Ένωσης Αγρινίου

Χρηματικά έπαθλα για 6 μαθητές που διακρίθηκαν στις πανελλήνιες εξετάσεις, με στόχο να στηριχθούν οικογένειες από αγροτικές περιοχές και να δοθεί πρόσθετο κίνητρο για τις Σχολές με αγροδιατροφικό προσανατολισμό.

Την ερχόμενη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023, στις 11:00 το πρωί, στο κεντρικό κτίριο διοίκησης της Ένωσης Αγρινίου, στην οδό Παπαϊωάννου 23, θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση βράβευσης των έξι (6) μαθητών της Αιτωλοακαρνανίας που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις, σύμφωνα με τα κριτήρια που έθεσε ο Συνεταιρισμός.

Πιο συγκεκριμένα θα βραβευθούν τρεις μαθητές που επέλεξαν Σχολές με αγροκτηνοτροφικό προσανατολισμό και ακόμη τρεις που εισήχθησαν σε οπουδήποτε Σχολή, με κριτήριο, όμως, σ’ αυτή την περίπτωση, να μην διαμένουν και να μην έχουν αποφοιτήσει από λύκειο των πόλεων του Αγρινίου, του Μεσολογγίου και της Ναύπακτου, καθώς επιδίωξη της Ένωσης Αγρινίου είναι να στηριχθούν μαθητές από αγροτικές περιοχές, που ενδεχομένως βρίσκονται σε δυσμενή θέση έναντι των πλεονεκτημάτων που προσφέρει η πόλη.

Σημειώνουμε ότι η Ένωση Αγρινίου δεν είχε καμία εμπλοκή στην επιλογή των μαθητών που θα λάβουν την υποτροφία των 1.500 ευρώ έκαστος. Τα ονόματα εστάλησαν, ύστερα από σχετικό αίτημα, από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας, η οποία και είχε τη σχετική επικοινωνία με όλα τα λύκεια του νομού, προκειμένου να της δοθούν τα στοιχεία.

Οι υποτροφίες της Ένωσης Αγρινίου, που έχουν πλέον καθιερωθεί ως θεσμός συμβολικής και ταυτόχρονα ουσιαστικής και έμπρακτης επιβράβευσης των μαθητών, είναι ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης που χαρακτηρίζει τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ.