Την Παρασκευή ξανά σε λειτουργία ο αξονικός τομογράφος στο Γ.Ν.Αγρινίου

Από την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα από την Πέμπτη, βρίσκεται εκτός λειτουργίας ο αξονικός τομογράφος του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου.

Το agrinioreport.com μετά από την έντονη ενόχληση των πολιτών για το θέμα αυτό, επικοινώνησε με τον Διοικητή του Γ.Ν. Αγρινίου κο Ανδρέα Τσώλη ώστε να ενημερώσει με την σειρά του τους πολίτες για την χρονική στιγμή που θα επιλυθεί το πρόβλημα στον αξονικό τομογράφο.

Σύμφωνα με τον Διοικητή λοιπόν, ο λόγος της μη λειτουργίας του αξονικού τομογράφου είναι η βλάβη που υπέστη στην λυχνία με αποτέλεσμα να χρειάζεται η αντικατάστασή της ώστε να δοθεί ξανά σε λειτουργία.

«Ακολουθήθηκε η νόμιμη οδός με τους διαγωνισμούς και τις προσφορές να ολοκληρώνονται σήμερα και μετά το προγραμματισμένο Δ.Σ μέσα σε αυτή την εβδομάδα, θα αποκατασταθεί και το πρόβλημα. Όπως προβλέπεται από τον Νόμο σε τέτοια έκτακτη περίπτωση, για την αποφυγή της ταλαιπωρίας  των ασθενών, οι εξετάσεις δρομολογούνται να γίνονται άμεσα στο κοντινότερο Δημόσιο Νοσοκομείο. Για όσους ο θεράπων ιατρός δεν συνιστά μετακίνηση λόγω της κατάστασής τους, πραγματοποιούν την εξέταση σε ιδιωτικό κέντρο το οποίο έχει δώσει την προσφορά του όπως και όλα της περιοχής και έχει επιλεγεί ως το πιο συμφέρον. Φυσικά τα έξοδα αυτά τα επωμίζεται το Γ.Ν. Αγρινίου και όχι ο ασθενής» τόνισε ο Διοικητής κος Ανδρέας Τσώλης.

Θα πρέπει να σημειώσουμε σύμφωνα πάντα με τον κο Τσώλη, πως το κόστος της βλάβης ανέρχεται στα 62.000 ευρώ και αν η εταιρεία που θα αναλάβει την επιδιόρθωσή της, δεν λάβει τα πλήρη πιστοποιημένα έγγραφα με ολοκληρωμένες αποφάσεις από το Γ.Ν. Αγρινίου για την καταβολή των χρημάτων, δεν προχωρά στην επίλυση της βλάβης. Έτσι λοιπόν μετά την ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων ενεργειών την Παρασκευή σύμφωνα με τον Διοικητή του Γ.Νοσοκομείου Αγρινίου, ο αξονικός τομογράφος θα είναι ξανά σε λειτουργία.

Από την άλλη όμως έχουμε τις καταγγελίες των πολιτών που κατά την επικοινωνία τους μαζί μας, μας τόνισαν πως η ταλαιπωρία τους είναι απίστευτη κατά την μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου με ασθενοφόρα, στα οποία μάλιστα καλούνται να μπαίνουν δύο δύο.

Μάλιστα σημειώθηκε και το εξής περιστατικό μέσα στο Σαβ/κο το οποίο μας μεταφέρθηκε κατά το ρεπορτάζ μας. Ασθενής με χτύπημα έντονο στο στήθος(όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων), λόγω της μη λειτουργίας του αξονικού, μετά την εξέταση του γιατρού και χωρίς την αξονική τομογραφία δεν κρίθηκε σοβαρή η κατάστασή του διότι δεν υπήρχε κάποια σοβαρή ένδειξη και πήρε την εντολή να πάει στο σπίτι του. Ο ασθενής πονούσε όμως πολύ κατά την διαμονή στο σπίτι και με πρωτοβουλία προσωπική η οικογένεια πήγε σε εξωτερικό ιδιωτικό ιατρείο έκανε την αξονική και επέστρεψε στο Γ.Νοσοκομείο Αγρινίου με την δική του θέληση, μιας και αυτό που έδειξε η αξονική εξέταση ήταν σοβαρό. Άμεσα ο γιατρός εκτίμησε την σοβαρότητα της κατάστασης, έδωσε την εντολή να διακομισθεί στην Πάτρα όπου και αντιμετωπίστηκε με επιτυχία το σοβαρό περιστατικό.

Υπομονή λοιπόν μέχρι την Παρασκευή όπου θα δοθεί και η λύση στο πρόβλημα της λειτουργίας του αξονικού τομογράφου στο Γ.Ν. Αγρινίου.

 

Please follow and like us: