Τελεσίγραφο Ισραήλ σε Χαμάς: «Πόλεμος πλήρους κλίμακας αν δεν σταματήσετε τις επιθέσεις» – Αναπτύχθηκε η επίλεκτη ταξιαρχία Γκολάνι

Οι Ισραηλινοί ετοιμάζονται για επέμβαση στην Γάζα.

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

To Ισραήλ επέδωσε τελεσίγραφο στην Χαμάς για «Full scale war» αν δεν σταματήσει η εκτόξευση ρουκετών από την Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα έδωσε εντολή στην επίλεκτη Ταξιαρχία Γκολάνι (περίπου 3.000 άνδρες) να ετοιμαστεί για κινητοποίηση και ανάπτυξή της εντός της πόλης.

Το τελεσίγραφο παρέδωσε ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ στην ηγεσία της Χαμάς και στην Παλαιστινιακή Αρχή στην Ραμάλα, δηλαδή στην οργάνωση Φατάχ, που δείχνει κατά έναν περίεργο τρόπο να συμπλέει με την Χαμάς σε πολλές πολιτικές κινήσεις.

«Δάχτυλος» Ερντογάν «ανάβει» φωτιές στην Μέση Ανατολή

Από πίσω φαίνεται πως βρίσκεται ο δάχτυλος του Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος επιχειρεί να βάλει «φωτιά» στην Μέση Ανατολή για να δημιουργήσει αντιπερισπασμό σε Ισραήλ και ΗΠΑ μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Τ.Μπάιντεν για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων το 1915 από τους Οθωμανούς-Τούρκους.

Ήδη το έκανε την Παρασκευή το βράδυ με την εισβολή στο Βόρειο Ιράκ, το έκανε και το Σάββατο με τις επιθέσεις Φατάχ και Χαμάς στο Ισραήλ.

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν επέλεξε αυτή την στιγμή για την διοργάνωση των επιθέσεων επειδή είναι ο μήνας του Ραμαζανιού, που αποτελεί την πιο ιερή εορτή του Ισλάμ για να αναγκαστεί να δράσει ανάλογα το Ισραήλ ώστε να φανεί ότι δεν σέβεται τους μουσουλμάνους.

Ήδη έχουν βγει «ισλαμικές φωνές» στα social media και κατηγορούν την Δύση ότι στηρίζουν αυτές τις «τρομοκρατικές ενέργειες».

Την ίδια στιγμή οι πυραυλικές επιθέσεις συνεχίστηκαν για τρίτη συνεχόμενη νύχτα.

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία της Ισραηλίνής Or Bar Ilan που διαμένει στο Kibbutz Kfar Aza: «Ακόμα φοράω τις πιτζάμες μου γιατί δεν είμασταν ικανοί να κοιμηθούμε τις προηγούμενες τρεις βραδιές»

Ο ισραηλινός Στρατός έκλεισε και την ζώνη ψαρέματος της Γάζας που δείχνει πως υπάρχει προετοιμασία για επέμβαση.

 

warnews247.gr

Please follow and like us: