Τα τελικά αποτελέσματα των αρχιεπισκοπικών εκλογών-Έκλεισε 2η θέση ο Πάφου

Το τριπρόσωπο που θα πάει ενώπιον της Ιεράς Συνόδου «κλείδωσε» σχετικά νωρίς, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενα δημοσιεύματα της Cyprus Times.

Οι Μητροπολίτες Πάφου, Λεμεσού και Ταμασού πάνε ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, η οποία αποφασίζει τον επόμενο προκαθήμενο του θρόνου του Αποστόλου Βαρνάβα.

Το βλέμμα στρέφεται ήδη στην επόμενη μέρα.

Ιδού τα ποσοστά που έλαβαν οι έξι διεκδικητές του αρχιεπισκοπικού θρόνου με βάση τα τελικά αποτελέσματα.

Με καταμετρημένο το 100% των ψηφοδελτίων οι έξι έλαβαν τα πιο κάτω ποσοστά:

ΛΕΜΕΣΟΥ 35,68%

ΠΑΦΟΥ 18,39%

ΤΑΜΑΣΟΥ 18,10%

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑΣ 14,79%

ΜΟΡΦΟΥ 9,80%

ΚΥΡΗΝΕΙΑΣ 3,24%

Μητροπολίτης Πάφου: «Δεν υπάρχει 1ος ή 2ος… άλλα τα κριτήρια του λαού κι άλλα των ιεραρχών» (video)

Τη δεύτερη θέση στο τριπρόσωπο εξασφάλισε ο Μητροπολίτης Πάφου – «Δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος… άλλα τα κριτήρια του λαού κι άλλα των ιεραρχών» δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Με ποσοστό 18,39% ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος εξασφάλισε τη 2η θέση του τριπρόσωπου για την ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου.

Ο τοποτηρητής του θρόνου μετά την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων προέβη σε δηλώσεις από την Αρχιεπισκοπή, υποδεικνύοντας, μεταξύ άλλων, πως οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν με διαφάνεια χωρίς να υπάρχουν σκιές.

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος ευχαρίστησε το λαό που με πολύ νηφαλιότητα προσήλθε στις κάλπες αλλά και όλους τους υποψηφίους οι οποίοι έδειξαν ένα ανώτερο και βοήθησαν ώστε οι εκλογές να γίνουν χωρίς κανένα παρατράγουδο.

Παράλληλα ευχαρίστησε τα ΜΜΕ που κάλυψαν την διαδικασία χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα και χωρίς να δημιουργηθεί η υποψία ότι πήρατε το μέρος του ενός ή του άλλου.

Σημείωσε δε, πως θα περιμένουν να περάσουν οι 3 μέρες που προβλέπει το καταστατικό, για να διαφανεί αν θα υπάρξουν ενστάσεις και έπειτα θα συνέλθει η σύνοδος, θα επικυρώσει το τριπρόσωπο και θα ορίσει μέρα εκλογής του Αρχιεπισκόπου.

Ερωτηθείς κατά πόσο είναι ικανοποιημένος από το ποσοστό που εξασφάλισε ο Μητροπολίτης Πάφου απάντησε πως «δεν υπάρχει πρώτος και δεύτερος. Το καταστατικό έχει μια φιλοσοφία και επιτρέπει στο λαό να στείλε στη Σύνοδο τους 3 εκλεκτούς του. Και απ’ εκεί και πέρα η Σύνοδος ξεκινά να επιλέξει εκείνο με τον οποίο μπορεί να συνεργαστεί περισσότερο και τον οποίο θεωρεί κατάλληλο. Άλλα τα κριτήρια του λαού και άλλα των ιεραρχών. Επομένως δεν μπορώ να πω αν είμαι ο πρώτος ή ο δεύτερος ή ο τρίτος…».

Κληθείς να σχολιάσει αν έχει έρθει σε επαφή με άλλους ιεράρχες, απάντησε αρνητικά.

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.