Τα ζώα μας αγαπάνε. Εμείς?

Με αφορμή τα συνεχή κρούσματα φόλας σε ζώα στο Αγρίνιο ήθελα να κάνω μια αναφορά σε αυτούς που αρέσκονται να βλέπουν ζωντανά πλάσματα να πεθαίνουν υποφέροντας από φρικτούς πόνους.

Έχουν άραγε συνείδηση?

Το πρόβλημα εμφανίζεται κυρίως στα αδέσποτα σκυλάκια. O σκύλος είναι ο πιο πιστός φίλος του ανθρώπου. Όταν έχεις σκύλο είναι σαν να νταντεύεις ένα μικρό παιδί. Αντί να βρεθεί ένας χώρος φιλοξενίας και στείρωσης (σε αυτό φταίει και η έλλειψη κρατικής πρόνοιας) γίνονται βορά για τον κάθε σαδιστή ψυχανώμαλο και συμπλεγματικό άνθρωπο που θέλει να ξεσπάσει πάνω σε πλάσματα που δεν μπορούν να μιλήσουν το θυμό του από τις σφαλιάρες που έχει φάει από την κοινωνία.

Πολλοί λένε ότι τα ζώα μας αγαπάνε. Από βιωματική εμπειρία συμφωνώ μαζί τους. Αν καταλάβουν ότι τα αγαπάς και τα νοιάζεσαι γίνονται χαλί να τα πατήσεις. Βοηθούν τυφλούς και καταθλιπτικούς ανθρώπους.

Έρευνες λένε ότι το να χαϊδεύεις ένα ζωάκι μειώνει το άγχος κατά 60% καθώς χαλαρώνει τους χτύπους της καρδίας. Άλλες έρευνες τονίζουν τα οφέλη που έχει ο άνθρωπος από το να κοιμάται με το ζωάκι του στο ίδιο δωμάτιο. Και μετά εμφανίζονται άνθρωποι που ρίχνουν φόλες. Είναι να απορεί κάνεις.

Η νομοθεσία καλό είναι να δημοσιοποιεί τα ονόματα αυτών των ανθρώπων προς παραδειγματισμό και να τους τιμωρεί. Είναι ένας ελάχιστος φόρος ευγνωμοσύνης προς τα πλάσματα αυτά που μας περιβάλλουν με τόση αγάπη παρόλο που εμείς δεν το καταλαβαίνουμε.

 

Δημήτρης Φούκας
Απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου
Προσωπικό ΙΕΠΥΑ
E-maii :foukasdimitris 1991@yahoo.gr