Σ. Πέτσας: Νέες προσλήψεις σε Αστυνομία και Πολιτική Προστασία

Ετήσιος προγραμματισμός και γραπτός διαγωνισμός στην «ατζέντα» του ΥΠΕΣ.

 

Νέες προσλήψεις στο νεοσύστατο υπουργείο της Πολιτικής Προστασίας και στην Αστυνομία προανήγγειλε ο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Για πρώτη φορά, μιλάμε για τον προγραμματισμό προσλήψεων σε τόσο μεγάλη έκταση, που αφορά και τους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, το έκτακτο δηλαδή προσωπικό» σημείωσε ο κ. Πέτσας μιλώντας στο Mega.

Ο αναπληρωτής υπουργός μίλησε για την χθεσινή παρουσίαση στο υπουργικό συμβούλιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων του Δημόσιου Τομέα για το έτος 2022 από τον υπουργό Μάκη Βορίδη, τονίζοντας ότι πρόκειται για προσλήψεις σε όλα τα υπουργεία, καθώς και στους ΟΤΑ.

Πέτσας: «Χρονοβόρες» οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ

«Αυτό που έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζουμε είναι ότι δεν μιλάμε μόνο για τον προγραμματισμό των 15.000 προσλήψεων» σημείωσε ενώ εξήγησε πως «δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός ότι οι διαδικασίες πλήρους διαφάνειας που όλοι ξέρουμε και οι οποίες ακολουθούνται μέσω του ΑΣΕΠ, είναι δυστυχώς χρονοβόρες και, ως εκ τούτου, υπάρχει ήδη μία καθυστέρηση εγκεκριμένων προσλήψεων –πάνω από 20.000 τον αριθμό– από τα προηγούμενα χρόνια».

Προσλήψεις σε Αστυνομία και υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Ο Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε ερώτηση για τα κενά στη στελέχωση της ΕΛΑΣ σε περιοχές όπως το Λεκανοπέδιο, εξήγγειλε ότι το ΥΠΕΣ μαζί με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επεξεργάζονται νέες προσλήψεις στην Αστυνομία από το νέο έτος.

«Φυσικά θα υπάρχουν προσλήψεις και στην Αστυνομία. Θα υπάρχει, επίσης, και μία ευελιξία για τις νέες υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα για το νεοσύστατο Υπουργείο της Πολιτικής Προστασίας» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, για τους ΟΤΑ έχει πολύ μεγάλη σημασία το γεγονός, ότι έχουμε περίπου 11.000 προσλήψεις προσωπικού ΙΔΟΧ, οι οποίες έχουν συμπεριληφθεί στον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων.

«Μιλάμε, δηλαδή, για έναν γενναίο προγραμματισμό προσλήψεων για το 2022. Όμως, η πραγματική ομαλοποίηση στις προσλήψεις στο Δημόσιο, θα εξασφαλιστεί μέσω του ετήσιου διαγωνισμού, ο οποίος αποτελεί μία σημαντική τομή με πλήρη διαφάνεια και τον οποίο θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να πραγματοποιήσουμε, τον Σεπτέμβριο του 2022», κατέληξε.

 

workenter.gr

 

 

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.