Σύσκεψη στο Μαξίμου Τσίπρα-Βασιλειάδη για τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Στο Μέγαρο Μαξίμου έχει μεταβεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο επεισοδιακό ντέρμπι της Τούμπας ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. 


Ως γνωστόν το ντέρμπι κορυφής του ελληνικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου στιγματίστηκε από την ένοπλη εισβολή στον αγωνιστικό χώρο του Ιβάν Σαββίδη, γεγονός άλλωστε που ανάγκασε τον διαιτητή Κομίνη να διακόψει το παιχνίδι.
Σε λίγη ώρα λοιπόν, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, ο Γιώργος Βασιλειάδης θα έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα καθώς κι άλλων κυβερνητικών στελεχών.

Σκοπός αυτής της σύσκεψης είναι για να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο, που για ακόμη μία φορά δυσφημίστηκε σε κάθε γωνιά της γης, με τα όσα εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Τούμπα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ, Βασιλειάδης λίγες ώρες μετά τη διακοπή στην Τούμπα εξέδωσε γραπτή δήλωση, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Οι σημερινές (σ.σ.: χθεσινές) εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ’ επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου. Εικόνες όπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω.

Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα. Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα.

Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την UEFA να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις».