Σύλλογος Νεφροπαθών Αιτ /νίας: Ταλαιπωρία για 600 και άτομα με σοβαρές αναπηρίες η κατάργηση του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο

Διαμαρτυρία για την κατάργηση του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο.


“Πληροφορηθήκαμε ότι πρόκειται να καταργηθεί το παράρτημα του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο και οι ασφαλισμένοι της περιοχής Αγρινίου θα προμηθεύονται τα φάρμακα υψηλού κόστους (που χορηγούνται μόνο από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ) από τον ΕΟΠΥΥ Μεσολογγίου.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότεροι από εξακόσιοι ασθενείς της περιοχής Αγρινίου να ταλαιπωρούνται για να προμηθεύονται τα φάρμακα για τη νοσηλεία τους. Πρόκειται για άτομα με σοβαρές αναπηρίες (νεφροπαθείς, καρκινοπαθείς, μεταμοσχευμένοι και άλλοι με χρόνιες σοβαρές παθήσεις). Οι εκατόν πενήντα και πλέον νεφροπαθείς και μεταμοσχευμένοι της περιοχής Αγρινίου διαμαρτυρόμαστε έντονα για την ταλαιπωρία που θα υποστούμε με το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ στο Αγρίνιο.

Ας λάβουμε υπόψη ότι είμαστε άτομα που υποβαλλόμαστε σε αιμοκάθαρση τρείς φορές εβδομαδιαίως και οι περισσότεροι έχουμε ανάγκη στήριξης ετέρου προσώπου
Καλούμε λοιπόν όλους τους πολίτες της περιοχής Αγρινίου να μη αποδεχθούν και να αντιδράσουν ώστε να ματαιωθεί αυτή η ενέργεια εις βάρος του πληθυσμού της περιοχής Αγρινίου.

Καλούμε επίσης τις Δημοτικές Αρχές της περιοχής (Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Θέρμου) και τους τοπικούς βουλευτές και πολιτευτές να τοποθετηθούν υπεύθυνα απέναντι στο πρόβλημα.”

Please follow and like us: