Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η ΕΝΩΣΗ»:  Ανακοίνωση για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Οι χιλιάδες εμποροϋπάλληλοι πλέον έχουμε πείρα!

«Πρόοδος»,  «δίκαιη ανάπτυξη»,  «επιστροφή στη κανονικότητα»,  για εμάς είναι όσα  καθημερινά βιώνουμε στο πετσί μας με τις εργασιακές σχέσεις λάστιχο, τα σμπαραλιασμένα ωράρια (σπαστά, 6ημερα χωρίς ρεπό, 10 -12ωρα), την εντατικοποίηση, την ανασφάλιστη εργασία, τους μισθούς ψίχουλα που δεν επαρκούν να καλύψουν ούτε τις βασικές μας ανάγκες.
Γνωρίζουμε ότι μπροστά μας έχουμε  το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές  21/4 &  5/5 και όλες τις Κυριακές από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, έχουμε ακόμα ένα εορταστικό ωράριο που θα μας γονατίσουν στη δουλειά. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτή η κατάσταση για εμάς είναι βάρβαρη. Έχει την υπογραφή και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και όλων των προηγούμενων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ κάτω από τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Έχουμε πλέον πείρα ότι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει με εμάς θεατές. Τώρα είναι η ώρα να  πάρουμε θέση στον αγώνα, να οργανωθούμε στο  κλαδικό μας σωματείο, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η ΕΝΩΣΗ» και να παλέψουμε με κριτήριο τις δικές μας ανάγκες.
Να δώσουμε συνέχεια και να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, για υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης, κατάργηση των σπαστών ωραρίων, κατάργηση  όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο, μέτρα στήριξης της εργαζόμενης μητέρας, μέτρα υγείας ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
Δυναμώνουμε την πάλη μας για να πάρουν πόδι από τα σωματεία μας οι άνθρωποι της εργοδοσίας και της κυβέρνησης. Αυτοί που με τον μανδύα του συνδικαλιστή καλλιεργούν τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια και τη λογική του μικρότερου κακού στους εργαζόμενους για να ισοπεδώνει ανενόχλητη η εργοδοσία τα δικαιώματα μας.
Συμμετέχουμε στον προγραμματισμό του σωματείου μας:
Σάββατο 20 Απριλίου, 16:00 μ.μ. εξορμήσεις σε καταστήματα ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.  Κυριακή 21 Απριλίου, 10:30 π.μ. συγκέντρωση στα γραφεία του σωματείου για παρεμβάσεις σε καταστήματα.
Όχι στο ωράριο των πολυεθνικών – Η Κυριακή αργία είναι των εργατών
Το Δ.Σ.