Συρία: Εκεχειρία τέλος

Ξεκίνησαν πάλι σφοδρές μάχες.

1044235917Παρελθόν αποτελεί για την Συριακή κυβέρνηση η εκεχειρία η οποία είχε συμφωνηθεί μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας στις 9 Σεπτεμβρίου. Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσσαντ η εκεχειρία δεν υφίσταται πλέον κατηγορώντας παράλληλα τις ΗΠΑ για «καταφανή επίθεση» εναντίον της χώρας του καθώς βομβάρδισαν θέσεις του συριακού στρατού στην Ντέιρ Εζόρ.

«Κάθε φορά που το Κράτος της Συρίας προελαύνει στο μέτωπο και καταγράφει πρόοδο στη διαδικασία της εθνικής συμφιλίωσης, τα κράτη που διάκεινται εχθρικά προς τα εμάς επιτείνουν την υποστήριξή τους στις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Τελευταίο παράδειγμα, η καταφανής επίθεση των ΗΠΑ εναντίον μιας θέσης του συριακού στρατού στο Ντέιρ Εζόρ προς όφελος της τρομοκρατικής οργάνωσης της ISIS», είπε πιο συγκεκριμένα ο Σύρος πρόεδρος για να προσθέσει:

«Τα μέρη που διάκεινται εχθρικά στη Συρία κάνουν ό,τι είναι δυνατό για να συνεχίσουν τον πόλεμο οι τρομοκράτες» πρόσθεσε ο ίδιος.

Εκτός όμως από τον Άσσαντ και ανώτατος αξιωματικός των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων κατηγόρησε τις ΗΠΑ και τους αντάρτες, που βρίσκονται υπό τον έλεγχό τους, την επονομαζόμενη και ως «μετριοπαθή» αντιπολίτευση, ότι «δεν σέβονται καμία από τις δεσμεύσεις που προβλέπει η συμφωνία της Γενεύης» της 9ης Σεπτεμβρίου μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσιγκτον.

Η Ρωσία κατηγορεί τους αντάρτες ότι παραβίασαν την εκεχειρία ούτε λίγο ούτε πολύ 302 φορές.

«Ακόμα πιο σημαντικό, η μετριοπαθής αντιπολίτευση δεν κράτησε αποστάσεις από το Μέτωπο της al-Nusra» πρόσθεσε ο Ρώσος ανώτατος αξιωματικός.

Αυστηρή ρωσική προειδοποίηση προς ΗΠΑ

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ρωσική στρατιωτική πηγή στη Συρία δήλωσε: «Δεν μας ενδιαφέρει το παιχνίδι που παίζουν οι ΗΠΑ τις τελευταίες επτά ημέρες. Από εδώ και πέρα θα προστατεύουμε  τον Συριακό Στρατό από άλλα “λάθη” αεροπορικών δυνάμεων».

Με την ανακοίνωση της παύσης της εκεχειρίας η συριακή Αεροπορία άρχισε ξανά τις αεροπορικές της προσβολές στα τμήμα της πόλης στο Χαλέπι που κατέχονται ακόμη από τζιχαντιστές και πιο συγκεκριμένα από τις οργανώσεις Jaysh Al-Fateh και Fatah Halab. Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή στο Χαλέπι που επικαλείται το ΑΜΝ οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στα ανατολικά προάστια της πόλης και νότια από την αστική περιοχή.

H ISIS ξεκίνησε από σήμερα το πρωί σφοδρό βομβαρδισμό του αεροδρομίου στην Deir Ezzor ύστερα από την αποδυνάμωση των συριακών δυνάμεων μετά τα πλήγματα που δέχθηκαν από την αμερικανική αεροπορική επιδρομή.

pronews.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.