Συνεχίζονται οι εργασίες για την διάνυξη του δρόμου Αγρινίου-Καρπενησίου/Άκρως επικίνδυνο το σημείο της κατολίσθησης στα Στριγανιά (φωτό-βίντεο)

Μεγάλο το πρόβλημα στην πολύπαθη Ε.Ο. Αγρινίου-Καρπενησίου μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε στο οδόστρωμα στο σημείο χωριό Στριγανιά τις προηγούμενες ημέρες λόγω τον καιρικών συνθηκών. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο όγκος των βράχων και του χώματος είναι πολύ μεγάλος, τα μηχανήματα εργάζονται συνεχώς με σκοπό να καθαριστεί ο δρόμος αρχικά αλλά και να πέσει όλο το κομμάτι που αυτή την στιγμή είναι άκρως επικίνδυνο και στέκεται σχεδόν σε μια κλωστή στο επάνω μέρος της πλαγιάς του βουνού.

Το κομμάτι αυτό θα πρέπει να πέσει είτε τεχνικά είτε με την κακοκαιρία ώστε να καθαριστεί μια και καλή ο δρόμος χωρίς τον φόβο επόμενης κατολίσθησης έτσι όπως είναι αυτή την στιγμή και μάλιστα με κίνδυνο ανθρώπινης ζωής.

Η ταλαιπωρία των πολιτών-διερχόμενων οδηγών από Καρπενήσι, Λαμία είναι μεγάλη μιας και όπως πληροφορηθήκαμε, δεν υπάρχει ενημέρωση με πινακίδες ή κάποιο όχημα τροχαίας πως ο δρόμος έχει κλείσει σε αυτό το σημείο, με αποτέλεσμα ο κόσμος να ταξιδεύει με κατεύθυνση το Αγρίνιο, να φθάνει μέχρι Στριγανιά και να επιστρέφει.

Βέβαια και η δική μας ενημέρωση όπως διαπιστώσαμε περιορίζεται στην παρακάτω ιδιόχειρη . . .  πινακίδα !!!

Σε έναν δρόμο που κάθε χειμερινή περίοδο θα γίνει θέμα στα ΜΜΕ πάνω από 15 φορές για τις πτώσεις βράχων,  κατολισθήσεις βράχων-χώματος σε διάφορα σημεία, κρίνεται πιο έντονα και επιτακτικά η ανάγκη για την δημιουργία άμεσα της νέας Ε.Ο. Αγρινίου-Καρπενησίου. . . τα περιθώρια στενεύουν και το έργο πρέπει να γίνει προς όφελος των πολιτών μιας και βρισκόμαστε στο 2023 και όχι στο 1823.