Συνεχίζονται οι εκπαιδεύσεις πρώτων βοηθειών από Δήμο Αμφιλοχίας και ΕΚΑΒ

Συνεχίζονται οι δράσεις εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών στο Δήμο Αμφιλοχίας, οι οποίες συνδιοργανώνονται με το Τμήμα Εκπαίδευσης ΕΚΑΒ Πάτρας – Τομέας Αγρινίου.

Σήμερα το πρωί, Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, πραγματοποιήθηκε νέα εκπαιδευτική εκδήλωση στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, η οποία απευθυνόταν σε πολίτες, μέλη φορέων και δημοτικούς υπαλλήλους. Αντικείμενο του επτάωρου πιστοποιημένου προγράμματος πρώτων βοηθειών με χορήγηση βεβαίωσης ήταν η βασική υποστήριξη της ζωής με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, η αντιμετώπιση αιμορραγίας και πνιγμονής, καθώς και επειγόντων παθολογικών περιστατικών με τραυματισμό και ακινητοποίηση τραυματία που φέρει κράνος.

Στοχεύοντας στη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Αμφιλοχίας έχει προχωρήσει στην προμήθεια αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών και στην υλοποίηση ανάλογων εκπαιδευτικών δράσεων. Το επόμενο χρονικό διάστημα, προγραμματίζονται αντίστοιχες δράσεις και στις δημοτικές ενότητες Ινάχου και Μενιδίου.

Ο Δήμος Αμφιλοχίας ευχαριστεί θερμά το Τμήμα Εκπαίδευσης ΕΚΑΒ Πάτρας – Τομέας Αγρινίου για την άψογη εκπαίδευση που προσέφερε και ιδιαίτερα τα μέλη του ΕΚΑΒ Βασιλική Βασιλογιάννη, Βασίλη Γκούβελο, Βασίλη Καραμάνη, Ελευθέριο Κουτρουμπάνο, Σταμάτη Μιχαήλ και Θεοδώρα Τσιόλη που για άλλη μια φορά επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο στην εκπαίδευση όλων των ενδιαφερόμενων που συμμετείχαν στη δράση.