Συνέντευξη της Υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Αγρινίου Χρυσούλας Τασολάμπρου στο agrinioreport.com

Η Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αγρινίου Χρυσούλα Τασολάμπρου, με τον Συνδυασμό του Γιώργου Παπαναστασίου «Αγρίνιο – Νέα αρχή – Τόπος να ζεις», μιλά στο agrinioreport.com λίγο πριν τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Ερώτηση 1: Ξανά στην εκλογική αναμέτρηση. Πως βλέπετε αυτή την φορά την προεκλογική περίοδο και πόσο πιο έτοιμη είσαστε εσείς;

Η προεκλογική περίοδος για μένα φέτος είναι κάτι γνώριμο αφού και κατά τις προηγούμενες εκλογές ήμουν υποψήφια. Είναι μια διαδικασία πολύ ευχάριστη για μένα και όπως συνηθίζω να λέω «τεστάρω τον εαυτό μου». Όσον αφορά στο πόσο έτοιμη είμαι, έχω να πω ότι σαφώς μετράει η προηγούμενη εμπειρία κατά πολύ. Τώρα είμαι πιο οργανωτική και με καλύτερη διαχείριση του χρόνου μου. Ωστόσο η κάλπη είναι άδεια και θέλει προσπάθεια κι αγώνα για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Ερώτηση 2: Ποιες οι προτεραιότητες που έχετε εσείς ξεχωρίσει για το επόμενο χρονικό διάστημα;

Επειδή είμαστε σε προεκλογική περίοδο ακόμη, προέχει για μένα να γνωρίσουν οι δημότες το έργο του νυν δημάρχου και το δικό μου έργο για την πόλη του Αγρινίου. Παράλληλα εργάζομαι σκληρά στη διοργάνωση του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου (20, 21 & 22 Οκτωβρίου 2023) και του 2ου  Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Αγρινίου (2&3 Δεκεμβρίου 2023) τα οποία έχουν Ευρωπαϊκή αναγνώριση με σφραγίδα ποιότητας της Ευρώπης  από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φεστιβάλ (European Festivals Association) που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Όλα αυτά δίνουν υπεραξία στην πόλη του Αγρινίου και συμβάλουν τόσο στην πολιτιστική όσο και την τουριστική ανάπτυξη της Πόλης, την εξωστρέφειά της και ευρωπαϊκό προφίλ της.

 

Ερώτηση 3: Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής κατά την γνώμη σας ενός υποψηφίου; Τι μέτρησε περισσότερο στην δική σας περίπτωση;

Αυτή η ερώτηση είναι ίσως η πιο σημαντική όλων. Ποια είναι τα κριτήρια ή ποια θα πρέπει να είναι τα κριτήρια ; Τα κριτήρια κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε και είναι η αξιοσύνη του ατόμου που κατεβαίνει την κεντρική πολιτική σκηνή και τα μέχρι τώρα έργα του. Έτσι μόνο θα σταματήσει η κλισέ φράση «είστε όλοι ίδιοι».

Δυστυχώς αυτό δε συμβαίνει και με πολύ μεγάλη λύπη και απογοήτευση παρατηρώ ότι το κριτήριο της σταυροδοσίας είναι η συγγενική σχέση μεταξύ των ψηφοφόρων και  των υποψηφίων. Επίσης λυπηρό είναι το γεγονός ότι ελάχιστοι άνθρωποι κοιτάζουν τα βιογραφικά των υποψηφίων και παραμένουν μόνο στη φωτογραφία, η οποία είναι πολλάκις ρετουσαρισμένη.

Στη δική μου περίπτωση και κατά τα λεγόμενα των ψηφοφόρων μέτρησαν όλα τα παραπάνω. Συγκεκριμένα, ο κόσμος της πόλης με γνωρίζει μέσα από τις δράσεις μου που αφορούν στον πολιτισμό και το τουρισμό, αλλά προσμετρούν και την εξωτερική εμφάνιση και τον χαρακτήρα μου.

 

Ερώτηση 4: Αν εκλεγείτε σε ποιόν τομέα εκτιμάτε ότι μπορείτε να προσφέρετε περισσότερα; Θα διεκδικήσετε ρόλο την επόμενη των εκλογών;

Το μόνο που με ενδιαφέρει τώρα είναι να έρθει πρώτος ο συνδυασμός μας «Αγρίνιο Νέα Αρχή – Τόπος να ζεις» και να έχουμε Δήμαρχο τον κ. Γιώργο Παπαναστασίου. Εάν εκλεγώ και εφόσον ο Δήμαρχος αποφασίσει να μου αναθέσει κάποιον τομέα, είμαι σίγουρη ότι θα ανταπεξέλθω. Εξάλλου είμαι ήδη συνεργάτιδα του Δημάρχου, είμαι μέλος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Πόλης και επίσης τα Διεθνή Φεστιβάλ Χορωδιών που είναι δημιουργήματά μου και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Υπουργείου Τουρισμού, επίσης τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου και η συνεργασία μας είναι άψογη.

 

Ερώτηση 5: Η Αυτοδιοίκηση πιστεύετε ότι μπορεί πράγματι να αποτελέσει δημιουργικό πεδίο δράσης για κάποιον που θέλει να εργαστεί; Ή μήπως τελικά περιορίζεται από το κεντρικό κράτος σε ένα πλαίσιο διαχείρισης μόνο;

Η Αυτοδιοίκηση σαφέστατα και  μπορεί να αποτελέσει ένα δημιουργικό πεδίο δράσης για κάποιον που θέλει να εργαστεί, αρκεί να υπάρχει θέληση και σίγουρα τεχνογνωσία.  Προσωπικά θέλω να γίνω η φωνή των απλών ανθρώπων που επιζητούν την αλλαγή στην καθημερινότητά τους ενώ θέλω να δυναμώσει ο ρόλος της γυναίκας στα κέντρα λήψης αποφάσεων και επιδιώκω να είμαι παρούσα εκεί όπου παίρνονται αποφάσεις για το μέλλον των συνδημοτών μου. Ακόμη μέσα από τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Παπαναστασίου «Αγρίνιο Νέα Αρχή – Τόπος να ζεις»  θα δώσω μάχη προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η αναγέννηση της πόλης μας σε όλους τους τομείς.

Γι αυτό λοιπόν στις 8 Οκτωβρίου ζητώ την ψήφο σας με μεγάλο σεβασμό.

 

agrinioreport.com: Σας ευχαριστώ γι αυτή την ειλικρινή συζήτηση και σας εύχομαι καλή επιτυχία.

Απάντηση: Σας ευχαριστώ και εγώ για το βήμα που μου δώσατε.

 

Please follow and like us: