Συνέντευξη της Υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου Αγρινίου Βίκυς Αγγέλη στο agrinioreport.com

Η Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Αγρινίου Βίκυ Αγγέλη, με τον Συνδυασμό του Γιώργου Παπαναστασίου «Αγρίνιο – Νέα αρχή – Τόπος να ζεις», μιλά στο agrinioreport.com λίγο πριν τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Ερώτηση 1: Ξανά και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δίνεται το παρόν. Πως αντιμετωπίζεται πλέον αυτή την προεκλογική περίοδο, πως θα την περιγράφατε και ποια τα δικά σας συμπεράσματα με την μέχρι τώρα εμπειρία σας;

Απάντηση: Έχοντας την εμπειρία της προηγούμενης προεκλογικής  περιόδου σίγουρα βλέπω αυτήν με μια διαφορετική οπτική γωνία. Την αντιλαμβάνομαι με μεγαλύτερη εμπειρία με περισσότερες γνώσεις και μπορώ να διακρίνω και να ξεχωρίσω τα αρνητικά και τα θετικά οποιασδήποτε περιόδου πόσο μάλλον μιας προεκλογικής περιόδου.

Μέχρι σήμερα θα μπορούσα να πω ότι είναι μια διαδικασία η οποία έχει κάποια υψηλά στάνταρ, θεωρώ ότι στο Δήμο μας γίνεται μια προεκλογική περίοδος η οποία βασίζεται σε αρχές και αξίες ,συγκριτικά με αυτά που βλέπουμε σε άλλους Δήμους της Ελλάδας. Νομίζω ότι είμαστε τυχεροί γιατί υπάρχει μια υγιής αντιπαλότητα και ένας υγιής ανταγωνισμός.

Η δική μου εμπειρία μέχρι σήμερα είναι καλή, οφείλω να πω ότι μέχρι τώρα είμαι κερδισμένη από την  συμμετοχή μου και το οποιοδήποτε κέρδος από αυτή την εμπειρία  εφόσον οι συμπολίτες μου με εμπιστευτούν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα τον εκφράσω με πράξεις και με έργα γιατί αναγκαστικά τώρα εκφράζεται μόνο με λόγια .

 

Ερώτηση 2: Πολλοί μιλούν-και όχι αδίκως-για «συνωστισμό υποψηφίων». Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν την δική σας υποψηφιότητα;

Απάντηση: Ο κανονισμός με τον οποίο γίνονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές ορίζει ένα όριο υποψηφίων, εάν κάποιοι το λένε συνωστισμό αποδεχτεί η άποψη τους, για εμένα δεν είναι συνωστισμός αλλά είναι πληθώρα επιλογών, ανθρώπων που ενδιαφέρονται για τα κοινά και μέσα από τους οποίους μπορούν οι συμπολίτες μας να έχουν την επιλογή αυτών που θέλουν και θεωρούν καλύτερους από τους καλούς.

Δεν θα σας απαντήσω τι με διαφοροποιεί από τους άλλους  συνυποψήφιους μου, θα σας απαντήσω τι με κάνει κατάλληλη για να είμαι η επιλογή των συμπολιτών μου. Είμαι ένας άνθρωπος που έχω τα τελευταία χρόνια ασχοληθεί έντονα με τα κοινά και έχω περάσει από διάφορες εκλογικές διαδικασίες, είμαι ένας άνθρωπος που είχα μια σκέψη και μια ιδέα να δημιουργήσω κάτι που θα αναδείκνυε τον Πολιτισμό την Ιστορία και τον Τουρισμό του τόπου μου και με άλλους συνοδοιπόρους κατάφερα να το πετύχω, άρα έχω αποδείξει είδη ότι όταν κάτι το θέλω όσος κόπος χρειαστεί όση κούραση κι αν ύπαρξη όσο υπομονή, θα επιμένω και θα φτάσω σε ένα αποτέλεσμα. Και φυσικά αισθάνομαι ότι ήρθε η ώρα όλη αυτή την εμπειρία να την μεταφέρω και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο με την δικιά μου σκέψη και τον δικό μου τρόπο που όπως και να το κάνουμε διαφοροποιείτε από αρκετούς από τους συνυποψήφιους μου. Άρα επειδή θεωρώ ότι η δουλειά γίνεται από την σύνθεση των απόψεων μια διαφοροποιημένη φωνή και σκέψη βοηθάει για να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα για τον Δήμο μας.

 

Ερώτηση 3: Αν εκλεγείτε σε ποιόν τομέα εκτιμάτε ότι μπορείτε να προσφέρετε περισσότερα διεκδικήσετε ρόλο την επόμενη των εκλογών;

Απάντηση: Ο τομέας που μπορώ να προσφέρω ακόμα περισσότερο ιδικά στην ανάπτυξη του είναι ο τομέας της Κοινωνίας του Πολιτισμού του Τουρισμού είναι τομείς που κάποιους τους γνωρίζω λόγο της επαγγελματικής μου ενασχόλησης με κομμάτια αυτών των τομέων και ακόμα περισσότερο τους έχω ζήση ιδικά τα τέσσερα τελευταία χρόνια με την ίδρυση της Α.Μ.Κ.Ε. «Αγριωνίς Γαία» Πολιτιστικών & Αθλητικών Συλλόγων με όλη αυτή την προσπάθεια που έχουμε κάνει με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους με αυτό το κομμάτι. Νομίζω δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο η πορεία που είχα αυτά τα τέσσερα χρόνια αποδεικνύει ότι ο τομέας του Πολιτισμού της Ιστορίας ο οποίος μέσα από αυτό θα δημιουργήσει την δυνατότητα της προστιθέμενης αξίας για την περιοχή μας και είναι αυτό το οποίο μου ταιριάζει και μπορώ να προσφέρω περισσότερα.

Και μόνο με την παρουσία μας σε αυτή την διαδικασία διεκδικούμε ρόλο ,ο ρόλος δεν είναι απλά να κατέχουμε μια θέση, ο ρόλος είναι να προσφέρουμε, είναι το να θέσουμε οποιαδήποτε σκέψη μας και γνώση μας  οτιδήποτε στο καλό του κοινωνικού συνόλου του Δήμου μας, οπότε ναι διεκδικώ ρόλο αλλά δεν διεκδικώ θέση. Είμαι υποχρεωμένη να το κάνω αλλιώς δεν θα κατέβαινα δεν θέλω να είμαι διακοσμητικό στοιχείο. Πρέπει να δείξουμε στον Δήμαρχο ότι έχουμε την όρεξη, την θέληση τις γνώσεις και τις δυνατότητες να έχουμε τον οποιοδήποτε ρόλο μας αναθέσει.

 

Ερώτηση 4: Ποια είναι κατά την γνώμη σας τα μεγάλα προβλήματα και ποιες οι λύσεις που προτείνετε;

Νομίζω ότι το βασικότερο και μεγαλύτερο πρόβλημα, όλα τα υπόλοιπα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο  βρίσκουμε και έχουν βρεθεί λύσεις είναι ότι τα χώρια μας για συγκεκριμένους λόγους που κατά καιρούς έχει αναφερθεί και από τον Δήμαρχο Γιώργος Παπαναστασίου έχουν μείνει κάπως πίσω. Έχοντας λοιπόν την ενασχόληση μου όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους με τα χωριά θεωρώ λοιπόν ότι ναι έχω λύσεις να προτείνω και κάποιες από αυτές τις έχω συζητήσει με τον ίδιο τον Δήμαρχο θα μου επιτρέψετε όμως να μην το ανοίξουμε τόσο πολύ τώρα , πάντως ανοίγουν σημαντικές χρηματοδοτήσεις για τα χωριά την επόμενη πενταετία.

 

Ερώτηση 5: Γιατί αποφασίσατε να είσαστε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Παπαναστασίου;

Απάντηση: Υπάρχουν διάφορα μικρό πράγματα που μπορεί μερικές φορές να τα βλέπουμε διαφορετικά με τον Δήμαρχο μας, όμως υπάρχουν τόσα πολλά που μας ενώνουν και τόσα πολλά που έχουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης και την ίδια οπτική γωνία γιατί έχω συνεργαστεί μαζί του και πάντα μα πάντα στο τέλος συμφωνούσαμε και βρίσκαμε λύσεις. Να σας πω επίσης στο τέλος αυτού του ερωτήματος η άποψη μου είναι ότι στα κοινά θα πρέπει να είναι άνθρωποι οι οποίοι έχουν αρχές αξίες, να αντιμετωπίζουν την παρουσία τους εκεί όχι για προσωπικό τους όφελος αλλά για όφελος των πολιτών σίγουρα για να το κάνουν αυτό έχουν ηθικές αρχές και αξίες και αυτά όλα εγώ προσωπικά τα είδα στον Γιώργο Παπαναστασίου.

 

Ερώτηση 6: Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής κατά την γνώμη σας ενός υποψηφίου; Τι μέτρησε περισσότερο στην δική σας περίπτωση;

Απάντηση: Για εμένα τα κριτήρια επιλογής δεν είναι πολλά, είδη σε αυτά που σας έχω πει τα έχω  αναφέρει, είναι η διάθεση της προσφοράς είναι οι ηθικές αρχές και αξίες, είναι και η γνώση ότι πρώτα από όλα το συνολικό καλό και συμφέρον.

Νομίζω πως όπως ακριβώς σας είπα το γιατί εγώ είμαι με τον Γιώργο Παπαναστασίου τα ίδια δεδομένα θεωρώ ότι υπήρξαν και στο μυαλό του Δημάρχου για να με επιλέξει να μου προτείνει να είμαι και πάλι μαζί του.

 

Ερώτηση 7: Πώς μπορεί η A.M.K.E “Αγριωνίς Γαία” να συμβάλει αποτελεσματικά στην ανάπτυξη της ψυχαγωγίας και των εκδηλώσεων στα χωριά σας και ποια είναι τα σχέδιά σας για τον τομέα αυτό; 

Απάντηση:Από την θέση μου ως πρόεδρος της οργάνωσης “Αγριωνίς Γαία,” έχω θέσει στόχο την ανάδειξη και προβολή των χωριών μας και έχω επιτύχει στο να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον για σημαντικά εκπαιδευτικά, πληροφοριακά και άλλα σημαντικά θέματα. Επιπλέον, έχω την πρόθεση να συνεργαστώ στενά με τους συμπολίτες μας:

  • Για να προωθήσουμε τον τομέα της ψυχαγωγίας και των εκδηλώσεων.
  • Για να συμβάλουμε στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη των χωριών μας.
  • Θα εξασφαλίσω ότι η φωνή των κατοίκων των χωριών μας θα ακούγεται στο Δήμο και στις Αρχές, επειδή οι λέξεις που με χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο είναι “Περισσότερα – Ταχύτερα – Καλύτερα!”

 

agrinioreport.com : Σας ευχαριστούμε πολύ και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στον αγώνα                                            σας.

Απάντηση: Σας ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου για το βήμα που μου δώσατε.

 

Please follow and like us: