-->

Συνέντευξη Κώστα Σύρου

Καλεσμένος στο studio της εκπομπής «Γιατί όλα συμβαίνουν» με τη Δήμητρα Νταγιάντα στον antenna-star.gr ήταν σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της Ν.Ο.Δ.Ε. Αιτωλοακαρνανίας κ. Κώστας Σύρος.

received_1201776323182318

Αρχικά, η συζήτηση κινήθηκε γύρω από τη Ν.Δ. και τη δράση της ως τώρα εν γένει αλλά και για μια επικείμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε όλα αυτά ο κ. Σύρος είπε χαρακτηριστικά:

«Έχουν γίνει λάθη από την ΝΔ και έχει γίνει η αυτοκριτική μας. Δεν αφουγκραστήκαμε καλά την κοινωνία σε κάποιες περιπτώσεις και για το νομό μας αλλά και για όλη την Ελλάδα. Δεν έγιναν οι δράσεις που έπρεπε με αποτέλεσμα η δυσαρέσκεια του κόσμου να εκφραστεί στη κάλπη, με τόσο μεγάλη διαφορά και στις εκλογές του Ιανουαρίου αλλά και στο Δημοψήφισμα του Ιουλίου απέναντι στη θέση της ΝΔ που ήταν το ΝΑΙ.

Έχει γίνει μια επανεκκίνηση και χρειάζεται να αλλάξουν ακόμα πολλά  Ο  νέος πρόεδρο του κόμματος ο κ. Μεϊμαράκης, που δεν ασπάζομαι την άποψη του κ. Τσίπρα ότι είναι ένα παλιό, καμένο χαρτί, είναι μια διαχρονική μορφή μέσα στο κόμμα από τον οποίο μπορούμε να πάρουμε εμπειρίες  και να συνθέσουμε φρέσκες ιδέες, με τους νέους ανθρώπους και να κάνουμε κάτι καλό για τη χώρα. Πάντα όμως σε ένα πνεύμα συνεργασίας.

Ο κ. Τσίπρας ως νέος άνθρωπος θα έπρεπε να είναι πιο διαλλακτικός στο ζήτημα της συνεργασίας και να παίρνει και τα μηνύματα της εποχής, αλλά οι ιδεοληψίες της Αριστερής του καταγωγής δεν τον αφήνουν να κάνει αυτά που έπρεπε».

Αναφορικά με τις συνεργασίες του κόμματος της ΝΔ για τη συγκυβέρνηση ο κ. Κώστας Σύρος τόνισε πως τόσο στο κομμάτι της Υγείας, της Παιδείας και της Άμυνας θα πρέπει να υπάρχει μια μακρά θητεία υπουργών μετά από συνεννόηση και συμφωνία των εκάστοτε κομμάτων.

received_1201776346515649«Οι φιλοευρωπαϊκές παρατάξεις να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να δούμε τι θα κάνουμε. Είναι δύσκολα τα πράγματα και πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να συνεργαστούμε.

Ο κ. Σύρος ανέφερε και λίγα λόγια για την χθεσινή δήλωση του κ. Μιχαλολιάκου σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα χαρακτηρίζοντας την σχετική δήλωση ως «απερίγραπτη».

«Απερίγραπτη δήλωση και απαξιώνω κάποια απάντηση. Θεωρώ ότι δεν αντιπροσωπεύει την Ελλάδα, οποιονδήποτε Έλληνα. Λυπάμαι. Η Ελλάδα έχει δείξει ότι δεν αντιπροσωπεύεται από τέτοιους ανθρώπους και θεωρώ ότι όσοι έχουν στραφεί εκεί είναι λόγω θυμού και κακής ενημέρωσης».

Στη συνέχεια η κ. Νταγιάντα αναφέρθηκε στον τοπικό τομέα, παραθέτοντας προβλήματα στην Υγεία , στα σχολεία, και στον αγροτικό τομέα ρωτώντας τον κ. Σύρο πως μπορούν αυτά να αντιμετωπιστούν. Εκείνος αποκρίθηκε ως εξής:

«Φταίνε και αυτοί που μας κυβερνούν για το γεγονός πως δεν έχουμε αξιοποιήσει τίποτα στο νομό αλλά φταίμε και εμείς. Αυτόματοι πιλότοι δεν υπάρχουν και αν δεν διεκδικήσουμε με σύστημα από μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.  Πρέπει να υπάρχει και μια τεχνοκρατική αντίληψη των πραγμάτων. Δεν μπορεί να μπαίνει ο οποιοσδήποτε στα ηνία θεσμικών θέσεων και να μην υπάρχει ένα βιογραφικό με μια πρότερη εμπειρία σε ένα τομέα.  Να ξέρει να οργανώσει, να κάνει μια πρόταση, να γίνεται ένας στρατηγικός σχεδιασμός. Αυτό πρέπει να γίνει στο κάθε χωριό, στον κάθε Δήμο, στον κάθε φορέα.

Πρέπει να γίνει στοχευμένη δουλειά και, σίγουρα, δεν μπορούν να γίνουν όλα. Υπάρχουν επενδύσεις στο τόπο μας που δεν τις ξέρουμε. Κάθε Δήμος στο νομό ας αποφασίσει σε τι θέλει να επικεντρωθεί και στοχευμένα να ρίξει όλες του τις δυνάμεις εκεί. Και βασικότερο όλων είναι η συνεργασία των δημάρχων, η συνεργασία των Βουλευτών. Να καθίσουν σε ένα τραπέζι μαζί με δυο ανθρώπους που έχουν γνώση πχ καθηγητές Πανεπιστημίου ή προερχόμενοι από συμβουλευτικές εταιρίες και να δούμε τι θέλουμε. Κάποιος πρέπει να πάρει αυτές τις αποφάσεις και να τις προχωρήσει».

Τέλος, η δημοσιογράφος ρώτησε τον κ. Σύρο για την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου και για το αναμενόμενο μεγάλο ποσοστό αποχής:

«Είναι εγκληματικό να μην πάει να ψηφίσει ο νέος άνθρωπος όντας αγανακτισμένος και θυμωμένος από τις προεκλογικές δηλώσεις των προηγούμενων καιρών οι οποίες αποδείχτηκαν ψεύτικες. Πρώτοι από όλους πρέπει να πάνε οι νέοι, οι 20αρηδες γιατί αυτοί είναι που έχουν όλη τη ζωή μπροστά τους.

Βλέπουμε καθημερινά να βγαίνουν στο πολιτικό προσκήνιο και γραφικότητες. Εξαιτίας αυτού οι νέοι πια κοροϊδεύουν την όλη διαδικασία. Πως θα φέρεις πίσω αυτούς τους ανθρώπους; Πως θα τους βάλεις μέσα στη πολιτική; Είναι ένα στοίχημα αυτό. Αξιόλογοι άνθρωποι δεν ασχολούνται πια με αυτή και δύσκολα τους πείθει κανείς για το αντίθετο.

Το ψηφοδέλτιο στελεχώνουν άτομα ηλικιακά χαμηλά με μια εξαιρετική συνεργασία καθώς και άτομα που ασχολούνται πρώτη φορά με την πολιτική. Κάποιοι λένε ότι δεν είχαν την εμπειρία και τον «πολιτικό αέρα». Εμείς αυτό το θεωρούμε προτέρημα. Προσπαθούμε και φτιάχνουμε νέα στελέχη, κάτι που όλα τα κόμματα θα έπρεπε να κάνουν. Αυτούς τους ανθρώπους τους χρειαζόμαστε για το μέλλον. Χρειαζόμαστε ωστόσο κ άλλους για να βγάλουμε την χώρα από  την δύσκολη αυτή συγκυρία και να παλέψουμε. Τίποτα δεν μας χαρίζεται», έκλεισε την ομιλία του ο κ. Σύρος.

Απόψε κλείνει και επίσημα η προεκλογική περίοδος με την κεντρική ομιλία του κ. Μάκη Βορίδη στην πλατεία Δημοκρατίας στις 8.30 μ.μ.

 

 

Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.