Συνέντευξη Θ. Παπαθανάση στο agrinioreport.com

Ακολουθεί η συνέντευξη που παραχώρησε ο Θ. Παπαθανάσης υποψήφιος βουλευτής Αιτ/νίας  στο agrinioreport.com. Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα.

1.κ. Παπαθανάση τι σας έκανε να πάρετε την απόφαση και να περάσετε από την τοπική Αυτοδιοίκηση στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Η τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν ένα μεγάλο σχολείο για μένα. Εδώ και 21 χρόνια την υπηρετώ μέσα από διάφορες θέσεις. Η θητεία μου στην τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί πολύ σημαντικό εφόδιο για μένα. Μέσα από αυτή αφουγκράζομαι τους πολίτες, καταγράφω τα προβλήματα και δίνω λύση σε αυτά μέσα από έργα και σωστό προγραμματισμό. Δεν δυσκολεύθηκα να πάρω την απόφαση καθώς έχω το πάθος και την θέληση να αγωνιστώ για την πατρίδας μας και για τον νομό μας όπως αγωνίστηκα και για τον δήμο. Θέλω να δω τον τόπο μου να προοδεύει. Θέλω να δω την περιοχή μας να αναπτύσεται, τους νέους ανθρώπους να βρίσκουν δουλειά, τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες να στέκονται ξανά στα πόδια τους.

2.Ο νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι ένας νομός που ενώ έχει πολλές δυνατότητες θα λέγαμε ότι έχει μείνει πίσω. Γιατί συνέβη αυτό και ποιο είναι το δικό σας πρόγραμμα που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του;

Είμαστε ένας νομός με πολλές δυνατότητες που όμως δεν αξιοποιήθηκαν. Ο αγροτικός κόσμος δεν στηρίχθηκε, χάθηκαν προγράμματα.Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, που είναι ο στόχος μας, επιβάλει να γίνει ένας σχεδιασμός σε ολόκληρη την ύπαιθρο, με στόχο τόσο την αύξηση του εισοδήματος των αγροτών, όσο και της βελτίωσης της ζωής τους.

Η στήριξη των αγροτικών οικογενειών βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Επιχειρηματικά προγράμματα δεν εκμεταλλεύθηκαν την στιγμή που ο εμπορικός κόσμος συρρικνώνεται καθημερινά. Ο φοιτητικός κόσμος που υπήρχε στην περιοχή και άφηνε χρήματα δεν στηρίχθηκε. Πρέπει να τα δούμε όλα αυτά από την αρχή. Αναλυτικά:

Υγεία

  • Αύξηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στονοσοκομεία του νομού για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας σε όλες τις περιοχές.

Παιδεία

  • Ενίσχυση του διδακτικού προσωπικού στα σχολεία του νομού και καλύτερες κτιριακές υποδομές. Όλα τα παιδιά σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς. Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα την Αιτωλοακαρνανία.

Κοινωνική πολιτική – Ανεργία – Θέσεις εργασίας

  • Στήριξη στα αδύναμα κοινωνικά στρώματα μέσα από προγράμματα, ελαφρύνσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Προτεραιότητα οι άνεργοι, οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, οι νέοι και οι νέες που πρέπει να στηριχθούν για να υπάρξει μια στοιχειώδης ανακούφιση μιας κοινωνίας που υποφέρει από την κρίση. Δημιουργία και νέων δομών για ΑΜΕΑ.

Τουρισμός

  • Αξιοποίηση του φυσικού και πολιτιστικού στοιχείου του νομού, ποιοτική αναβάθμιση των υπαρχόντων τουριστικών υποδομών και κίνητρα για δημιουργία νέων,προβολή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής για την προσέγγιση διαφόρων μορφών εναλλακτικού τουρισμού. Ενίσχυση του αγροτουρισμού. Ανάπτυξη αθλητικών δραστηριοτήτων στις θαλάσσιες περιοχές.

Ανάπτυξη – Επενδύσεις

  • Ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης σε συνεργασία με τους Δήμους, την Περιφέρεια και όλους τους φορείς. Προγράμματα στήριξης για τους αγρότες έτσι ώστε ο νομός να αποκτήσει και πάλι την θέση που του αξίζει στην αγροτική παραγωγή. Οι καταναλωτές να γίνουν και παραγωγοί ενέργειας μέσα από σημαντικές επενδύσεις στον συγκεκριμένο τομέα.Προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων. Ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και κίνητρα για τους επενδυτές. Έμφαση στη βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία.

 3.Ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα στο νομό στο οποίο πρέπει να δοθεί προτεραιότητα;

Τα προβλήματα δεν είναι ένα, είναι πολλά. Έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τις αγροτικές οικογένειες όπως προανέφερα που έχουν γονατίσει, τους συνταξιούχους που η σύνταξη τους είναι πλέον ανύπαρκτη, τους νέους ανθρώπους να βρουν δουλειά και να έχουν κίνητρο να δημιουργήσουν την δική τους επιχείρηση. Να στελεχώσουμε τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας σε όλο το νομό, να δώσουμε στα παιδιά μας την παιδεία που τους αξίζει. Στην παιδεία να προχωρήσουμε άμεσα στην ενίσχυση του διδακτικού προσωπικού στα σχολεία του νομού και να δημιουργήσουμε καλύτερες κτιριακές υποδομές. Τα παιδιά μας αξίζουν καλύτερη εκπαίδευση και είμαστε υποχρεωμένοι να φροντίσουμε για την ασφάλεια τους στα σχολεία. Τα παιδιά της επαρχίας δεν είναι δεύτερης κατηγορίας, αξίζουν ίσε ευκαιρίες.

4.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανανέωσε κατά 75% το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας εντάσσοντας σε αυτό νέους ανθρώπους. Ένα από αυτά τα πρόσωπα είστε κι εσείς. Τι πιστεύετε ότι τον έκανε να σας εμπιστευθεί και να στηριχθεί σε εσάς;

Είμαι ένας νέος άνθρωπος ηλικιάκα. Έχω όμως την απαραίτητη εμπειρία για να διαχειριστώ τα κοινά και βοηθήσω τους συμπολίτες μου. Είμαι ένα άνθρωπος που έχει δουλέψει πολύ στη ζωή του για να πετύχει τους στόχους του. Ο Κυράκος Μητσοτάκης με επέλεξε με κριτήριο το έργο που έχω επιδείξει και τον ευχαριστώ γιαυτό.

5.Η παρουσία σας στις περιοχές του νομού είναι έντονη και έχετε καθημερινή επαφή με τον κόσμο. Εκείνο που απασχολεί τους πολίτες είναι να μπορεί να βρει τον βουλευτή και την επόμενη μέρα των εκλογών καθώς στο παρελθόν έχουμε δει αρκετούς να εξαφανίζονται. Τι προτίθεστε να κάνετε γιαυτό;

Είμαι ο άνθρωπος της διπλανής πόρτας που θα βρίσκομαι πάντα στο πλευρό των πολιτών. Το απέδειξα όλα αυτά τα χρόνια. Το κινητό μου είναι ανοιχτό 24 ώρες το 24ωρο και όλοι γνωρίζουν ότι μπορούν να με βρουν ανά πάσα ώρα και στιγμή. Θα είμαι εδώ και την επόμενη μέρα των εκλογών έχοντας στα χέρια μου μια ισχυρή εντολή με την οποία θα αγωνιστώ για τον νομό μας.

6.Έχουν μείνει μόλις λίγα 24ωρα από την 7η Ιουλίου όπου οι πολίτες θα προσέλθουν στην κάλπη. Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στον κόσμο;

Η ΝΔ, σε αντίθεση με την κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, στοχεύει μέσα από τη μείωση των φόρων στην προσέλκυση και στην ενεργοποίηση επενδύσεων, ελληνικών και ξένων, που θα φέρουν πολλές θέσεις δουλειάς. Οι Έλληνες χρειάζονται μια κυβέρνηση που με σοβαρότητα, ειλικρίνεια και ρεαλισμό θα οδηγήσει τη χώρα στην επόμενη μέρα.Η χώρα μπορεί και πρέπει να γυρίσει σελίδα. Να επιστρέψει η υπερηφάνεια, η αξιοπρέπεια, η αισιοδοξία, η ελπίδα.

Θέλω λοιπόν να πω σε όλους τους Αιτωλοακαρνάνες ότι «Η ψήφος είναι δύναμη. Δώστε το παρόν στις κάλπες. Την Κυριακή στείλτε μήνυμα αλλαγής.

Για αυτό σας κοιτάζω στα μάτια, πρόσωπο με πρόσωπο, και σας ζητώ να με κρίνετε σωστά, γιατί γνωρίζετε ότι την επόμενη ημέρα θα είμαι και εγώ δίπλα σας, στο πλευρό σας».

Σας ευχαριστούμε πολύ και καλή σας επιτυχία.

Και εγώ σας ευχαριστώ.