Συνέδριο ΠΟΜΙΔΑ στην Πάτρα: Τριετής φοροαπαλλαγή για νέες μισθώσεις κενών κατοικιών!

Οι τελευταίες φορολογικές εξελίξεις σε σχέση με τα ακίνητα, οι αλλαγές στη στεγαστική πολιτική, τις μισθώσεις, μεταβιβάσεις και την λειτουργική – ενεργειακή αναβάθμιση παρουσιάστηκαν στην 26η ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΗΜΕΡΙΔΑ της ΠΟΜΙΔΑ και της Ένωσης Ιδιοκτητών Νομού Αχαΐας που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/11/2023 στην Πάτρα, στο πλαίσιο του 26ου ετήσιου Πολυ-συνεδρίου «FORUM ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».

Την κυβερνητική πολιτική για τη στέγαση ανέπτυξε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Σοφία Ζαχαράκη, ενώ τις θέσεις του για τα θέματα που απασχολούν τους ιδιοκτήτες ακινήτων ανέπτυξε ο π. Ευρωπαίος Επίτροπος, π. Υπουργός και Βουλευτής ΝΔ κ. Δημήτριος Αβραμόπουλος.

Οι εργασίες της ημερίδας ξεκίνησαν με ομιλία του προέδρου της ΠΟΜΙΔΑ και της UIPI κ. Στράτου Παραδιά ο οποίος παρουσιάζοντας τις θέσεις και τις προτάσεις της Ομοσπονδίας στάθηκε στα εξής ζητήματα:

1. Η μείωση της προσφοράς κατοικιών για εκμίσθωση κύριας κατοικίας οφείλεται στην παλαίωση του κτιριακού δυναμικού, στο υψηλό  κόστος της αναβάθμισής του, στην ατιμώρητη παραβατική συμπεριφορά μερίδας δήθεν «ενοικιαστών», αλλά κατά μέγα μέρος και στην υπέρμετρη φορολογία των ενοικίων, σε συνδυασμό και με τον ΕΝΦΙΑ, που οδηγεί στην πλήρη αδυναμία εκμίσθωσής τους ή τη φυγή προς τη βραχυχρόνια μίσθωση. «Είναι πανευρωπαϊκό φαινόμενο η αποθάρρυνση των ιδιοκτητών να νοικιάσουν τα σπίτια τους το οποίο πρέπει να ανατραπεί», ανέφερε ο κ. Παραδιάς.

– Τα μέτρα της κυβέρνησης για το στεγαστικό κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση που είναι η δημιουργία προγραμμάτων απόκτησης και ανακαίνισης κατοικιών και όχι η επιβολή ενοικιοστασιακών δεσμεύσεων που θα «έβαζε λουκέτο» στα διαθέσιμα σπίτια, αφού το μήνυμα προς τους ιδιοκτήτες θα ήταν «Αν το νοικιάσεις, θα το χάσεις»!

– Μια άμεση τολμηρή μεταβατική φορολογική παρέμβαση, που θα φέρει δεκάδες χιλιάδες σπίτια στην αγορά, είναι απόλυτα αναγκαία μέχρι να αποδώσουν τα μέτρα αυτά.

η συνέχεια στο https://www.pomida.gr/newspost.php?nsl=synedrio-pomida-stin-patra-trietis-foroapallagi-gia-nees-misthoseis-kenon-katoikion

 

 

 

Χρήστος Καμποσιώρας

Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ

Πρόεδρος ΕΝΙΑΚΑ

Ι. Ρίτσου 6 Αγρίνιο

Τηλ. 26410-44343

 www.eniaka.gr

 

Please follow and like us: