Συνάντηση του Υπευθύνου ΚτΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βουλευτή Δ.Κωνσταντόπουλου με την Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υπευθύνου ΚτΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βουλευτή Δημήτρη Κωνσταντόπουλου με την Πανελλήνια Ένωση Σχολικών Συμβούλων, παρουσία και του μέλους της Γραμματείας του τομέα Παιδείας του ΠΑΣΟΚ Πάρι Βεντήρη.

IMG_1795

Η συζήτηση πέρα από την παρουσίαση των θέσεων που αφορούν το θεσμό,  επεκτάθηκε και στο θέμα του Λυκείου και του τρόπου εισαγωγής στα ΑΕΙ .

Η ΠΕΣΣ έχει καταθέσει μια ολοκληρωμένη πρόταση αποδεικνύοντας στην πράξη τον πολύπλευρο επιστημονικό και παιδαγωγικό της ρόλο.

Από τη μεριά του εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επισημάνθηκε για μια ακόμη φόρα, η σταθερή θέση στήριξης στο θεσμό, η αναγνώριση του σημαντικού και πολύπλευρου ρόλου του Σχολικού Συμβούλου μέσα στην τάξη, αλλά και έξω από αυτή, στο σύνολο της σχολικής κοινότητας.

Οι διαρροές, σκέψεων και απόψεων για το μέλλον του θεσμού πρόχειρα και αποσπασματικά διατυπωμένες, απαξιώνουν το έργο και τη διαχρονική  προσφορά του Σχολικού Συμβούλου.

Είναι θεσμός που  γεννήθηκε μέσα από τον κλάδο των εκπαιδευτικών και υπηρέτησε με συνέπεια τον εκδημοκρατισμό του εκπαιδευτικού μας συστήματος, την καινοτομία και το άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη με επίκαιρες ερωτήσεις που έχει καταθέσει αναδεικνύει την αναγκαιότητα της ενίσχυσης του ρόλου του σχολικού συμβούλου, την αποκατάσταση της μισθολογικής ανισότητας με τα άλλα στελέχη της εκπαίδευσης και ζητά επιτέλους ένα σταθερό νομοθετικό πλαίσιο επιλογής τους , με σεβασμό στην επιστημονική και παιδαγωγική συγκρότηση τους.