Συνάντηση Δ.Σ. Συλλόγου Δασκάλων Αγρινίου-Θέρμου με το “Αγρίνιο μπορείς”

Συνάντηση Δ.Σ. Συλλόγου Δασκάλων Αγρινίου-Θέρμου με τη μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Αγρινίου.

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 16/09/2022 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας με αντιπροσωπεία της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγρινίου «Αγρίνιο Μπορείς», ύστερα από αίτημά της, προκειμένου να ενημερωθούν λεπτομερώς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής μας.Το κτιριακό, κυρίως στα νηπιαγωγεία, ήταν το πρωτεύον θέμα συζήτησης. Ακολούθησε το θέμα της κατανομής των επιχορηγήσεων στα σχολεία, καθώς και το ζήτημα της καθαριότητας.

Τονίστηκε, επίσης, το γεγονός ότι όλες οι επισκευές στα κτίρια πρέπει να πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, ώστε να μην μπαίνουν σε κίνδυνο οι μαθητές/τριες και η αναγκαιότητα για άμεση πραγματοποίηση μελετών, ώστε να δημιουργηθούν νέα κτίρια.

Τέλος, συζητήθηκε η καταλληλότητα και η ενίσχυση των ειδικών σχολείων και επισημάνθηκε το πρόβλημα προσέγγισης των μέσων μεταφοράς των μαθητών/τριών στο Ειδικό Δημοτικό «Μαρία Δημάδη».

Στο πλαίσιο της παραπάνω συζήτησης, αιτηθήκαμε να μεταφερθούν όλα όσα αναφέρθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και συγκεκριμένα να ζητηθεί -για άλλη μια φορά- η πραγματοποίηση μονοθεματικού Δημοτικού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα τη σχολική στέγη.

 

 

Με εκτίμηση,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                                   Η Γενική Γραμματέας
Σαράκη Μάρθα                                     Συργιάννη Αγγελική Ευθαλία

Please follow and like us: