Συμβουλές για την ενοικίαση μίας βάρκας

Η ενοικίαση μίας βάρκας, μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός και συναρπαστικός τρόπος για να περάσετε την μέρα σας. Αν σας ενδιαφέρει να νοικιάσετε μία βάρκα, οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες.

Βρείτε το είδος της βάρκας που επιθυμείτε

Όταν σκέφτεστε να νοικιάσετε μία βάρκα, είναι σημαντικό να καθορίσετε πρώτα τι είδους βάρκα αναζητάτε.

Εάν είστε έμπειροι βαρκάρηδες και αναζητάτε μία ισχυρή και υψηλής απόδοσης βάρκα, τότε ίσως να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο ενοικίασης ενός ταχύπλοου ή ενός μηχανοκίνητου σκάφους.

Αυτοί οι τύποι σκαφών, μπορούν να είναι ιδανικοί για θαλάσσια σπορ, όπως το wakeboarding ή το θαλάσσιο σκι.

Εάν είστε νέοι βαρκάρηδες ή αν αναζητάτε μια πιο χαλαρή εμπειρία, τότε ίσως να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο, να νοικιάσετε μια βάρκα με πλωτό σκάφος ή ένα καγιάκ.

Αυτοί οι τύποι σκαφών, είναι οι καταλληλότεροι για περιστασιακές κρουαζιέρες και περιηγήσεις. Τείνουν επίσης να είναι πιο προσιτοί από τα ταχύπλοα ή τα μηχανοκίνητα σκάφη.

 

Σκεφτείτε την χωρητικότητα της βάρκας

Όταν νοικιάζετε μία βάρκα, είναι επίσης σημαντικό να εξετάσετε το μέγεθος της και το πόσα άτομα χωράνε σε αυτή.

Αυτό θα σας βοηθήσει να καθορίσετε τον τύπο βάρκας, που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας και θα διασφαλίσει ότι θα έχετε αρκετό χώρο και αρκετά καθίσματα, για όλους στην παρέα σας.

 

Βάλτε την ασφάλεια πάνω από όλα

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο κατά την ενοικίαση μίας βάρκας, είναι η ασφάλεια.

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το σκάφος που νοικιάζετε είναι καλά συντηρημένο σε καλή κατάσταση λειτουργίας, και ότι σας παρέχεται κάθε απαραίτητος εξοπλισμός ασφαλείας, όπως τα σωσίβια και οι φωτοβολίδες.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να εξοικειωθείτε με τους νόμους και τους κανονισμούς περί ναυσιπλοΐας στην περιοχή όπου θα ταξιδέψετε με σκάφος και να είστε πάντα προσεκτικοί και να έχετε καλή κρίση, όταν βρίσκεστε στο νερό.

 

Υπολογίστε το κόστος

Όσον αφορά στο κόστος, η ενοικίαση μίας βάρκας μπορεί να διαφέρει σημαντικά ανάλογα με τον τύπο της βάρκας, την τοποθεσία και τη διάρκεια της ενοικίασης.

Είναι καλή ιδέα να συγκρίνετε τις τιμές από διάφορες εταιρείες ενοικίασης, για να βρείτε την καλύτερη προσφορά.

Φροντίστε επίσης να συνυπολογίσετε τυχόν πρόσθετα έξοδα, όπως είναι τα καύσιμα και η ενοικίαση πρόσθετου εξοπλισμού.

Συνοψίζοντας, η ενοικίαση μίας βάρκας μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε την ομορφιά την θάλασσας και για να απολαύσετε μια ποικιλία δραστηριοτήτων με την παρέα σας.

Αν επιθυμείτε να νοικιάσετε μία βάρκα, αρκεί να αναζητήσετε στο διαδίκτυο, για παράδειγμα, «boat hire Santorini https://www.google.com/maps/place/Santorini+Boat+Rental/@36.3373181,25.4332017,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x1499cfca5b239213:0x9fc3cd1b8dfd6044!8m2!3d36.3373181!4d25.4332017».