Συγκλόνισε το μήνυμα του πιλότου της ομάδας «Ζευς»: Είμαστε και θα παραμένουμε έτοιμοι – Τιμή σε εκείνους που φυλλάτουν Θερμοπύλες

Με στίχο του Κωνσταντίνου Καβάφη το μήνυμα του επισμηναγού Χριστόδουλου Γιακουμή.

Ο επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής, μαγνήτισε για άλλη μία φορά τα βλέμματα όσων βρίσκονται στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου για τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.
Ο ιπτάμενος της ομάδας Ζευς με το μαχητικό F-16 απογειώθηκε από την 110 πτέρυγα μάχης στη Λάρισα και έφτασε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποίησε δύσκολους ελιγμούς και χαμηλές διελεύσεις με το F-16, ένα από τα καμάρια της πολεμικής μας αεροπορίας.

Με στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη, έστειλε μήνυμα ενότητας και εθνικής υπερηφάνειας, απευθυνόμενος στους Θεσσαλονικείς. “Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες” ήταν ο στίχος του ποιήματος που χρησιμοποίησε, δηλώνοντας ότι οι Έλληνες ιπτάμενοι είναι έτοιμοι να πράξουν όσα έπραξαν και οι πρόγονοί μας για την ελευθερία του Έθνους.

Τιμή σε εκείνους που φυλλάτουν θερμοπύλες. Χρόνια πολλά στον Ελληνισμό απανταχού της Γης- Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη” ανέφερε καταχειροκροτούμενος.

Οι αεροπορικές επιδείξεις υψηλότατου επιπέδου

Εκτός από τα F-16 αλλά και την «αιχμή του δόρατος», τα ελληνικά Rafale, στον ουρανό της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν διελεύσεις ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου Mirage 2000-5, F-4Ε Phantom, αλλά και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Διέλευση πραγματοποίησε και το Spitfire MJ 755, το ιστορικό καταδιωκτικό που από στατικό έκθεμα στο Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας, μετά την ανακατασκευή του στη Μεγάλη Βρετανία, πετάει ξανά στους ελληνικούς ουρανούς, για πρώτη φορά σε παρέλαση.

 

pentapostagma.gr

 

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Please follow and like us: