Συγκλονιστική η συγκέντρωση του Θανάση Παπαθανάση στο Αιτωλικό!

Συγκλονιστική η προεκλογική συγκέντρωση στο Αιτωλικό του υποψήφιου Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Αιτωλοακαρνανία, Θανάση Παπαθανάση, όπου άνθρωποι όλων των ηλικιών τον υποδέχτηκαν θερμά σε ένα μοναδικό πανηγυρικό κλίμα, με τον ίδιο να δίνει μια συγκινησιακά φορτισμένη ομιλία με αναφορές στην ιδιαίτερη σχέση του με τους ανθρώπους της περιοχής. 

Απευθυνόμενος στον κόσμο που τον τίμησε με την παρουσία του, έδειξε ότι είναι άριστος γνώστης των προβλημάτων της περιοχής, στα οποία αναφέρθηκε αναλυτικά· τις υποδομές, την υγεία, τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να δημιουργηθούν κίνητρα και ευκαιρίες στους νέους για να παραμείνουν στον τόπο τους και να δημιουργήσουν.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο κομμάτι του πρωτογενούς τομέα. Όπως ο ίδιος δήλωσε:

“Πρέπει να τον διαφυλάξουμε σαν κόρη οφθαλμού. Η γεωργία και η κτηνοτροφία αλλά και η αλιεία εδώ στην περιοχή,  αποτελούν τη ραχοκοκαλιά όχι μόνο της τοπικής οικονομίας, αλλά και του νομού γενικότερα. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας. Είμαστε αρωγοί, σύμμαχοι στον αγώνα που δίνετε καθημερινά. Μαζί θα ξεπερνάμε τα εμπόδια. Μαζί θα δυναμώσουμε τον πρωτογενή τομέα.
Πρέπει αρχικά να διατηρήσουμε ό,τι έχουμε στο κομμάτι του πρωτογενούς τομέα σε αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς κλπ, και από την άλλη να ενισχύσουμε τους νέους να μπορέσουν να παραμείνουν, να δημιουργήσουν και να αναπτυχθούν. Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες στον πρωτογενή τομέα, πέρα από την απλή παραγωγή, υπάρχει η μεταποίηση, τα ΠΟΠ προϊόντα που μπορούμε να έχουμε, πρέπει ο πλούτος να παραμείνει στον τόπο μας κι όχι απλά να είμαστε οι παραγωγοί. Πρέπει η μεταποίηση και η εμπορία να μη χάνονται σε άλλες κατευθύνσεις. Όπως ξέρετε, είμαστε ο πιο πλούσιος νομός αλλά πρέπει να ανεβάσουμε και το κατά κεφαλήν εισόδημα που σήμερα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της χώρας».

Ανάμεσα στα αναπτυξιακά μέτρα στον πρωτογενή τομέα που πρότεινε, είναι τα εξής:

-Η μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων

-Η βιολογική καλλιέργεια και κτηνοτροφία

-Οι λίγες κλίμακες ασφαλιστικών εισφορών με εισοδηματικά κριτήρια

-Η ουσιαστική ελάφρυνση του κόστους της ενέργειας

-Το αγροτικό πετρέλαιο, όπως υπάρχει σε όλη την Ευρώπη

Ο Θανάσης Παπαθανάσης ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους για την συγκλονιστική υποδοχή τους και το ζεστό τους χειροκρότημα και κατέληξε:

«Θα είμαι δίπλα σας και την επόμενη μέρα όπως και μέχρι σήμερα με το ίδιο πάθος και το ίδιο αίσθημα προσφοράς».

Για να ανεβάσουμε την Αιτωλοακαρνανία Ψηλά!

#ΑνεβάζουμετηνΑιτωλοακαρνανία_Ψηλά!