Συγκίνηση και πλήθος κόσμου στο αφιέρωμα για την ιέρεια του δημοτικού τραγουδιού,Φιλιώ Πυργάκη

«Η ζωή μου είναι το δημοτικό τραγούδι». . . 

1b6069f7031f5df88e14909413a02435_L

Ένα ιστορικό αφιέρωμα προς τιμή της μεγάλης φωνής του δημοτικού μας τραγουδιού ,Φυλιώ Πυργάκη ,διοργάνωσε χθες ο Δήμος Νεμέας στο Θέατρο «Ειρήνη Βελιμαχίτη» στις Αρχαιές Κλεωνές Κορινθίας.

Προς χάριν της μεγάλης ιέρειας της παράδοσης μας,παρέστησαν και τραγούδησαν δεκάδες καλλιτέχνες όπου καταχειροκροτήθηκαν απο το πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε για να γίνει μάρτυρας του αφιερώματος υπό τον τίτλο «Ζητω το δημοτικο τραγούδι-Αφιέρωμα στην κυριά Φιλιώ Πυργακη»

Παλμό και συγκίνηση στη βραδιά έδωσε η παρουσία της Φιλιώς όπου παρόλο των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ,δεν πτοήθηκε ,τραγούδησε και η ίδια μερικά αγαπημένα τραγούδια προκαλώντας ρίγη συγκίνησης στο κοινό που την καταχειροκρότησε.

Η ίδια χαιρετούσε και ευχαριστούσε συνεχώς το κοινό που την αποθέωνε  δημιουργώντας τη μεγαλύτερη συγκινησιακή κορύφωση της βραδιάς.

Στην τιμητική αυτή εκδήλωση που οργάνωσε ο Κώστας Πίτσος παρέστησαν και τραγούδησαν μεταξύ άλλων οι Γ.Σιέτος,Θ.Βαλσαμάς,Σ.Βόττα,Γ.Κοκκορη,Γ.Καψάλης,Α.Κωνστ/λος,Γ.Γρίβα,Γ.Κατσίγιαννης,Α.Φραγκούλη,Κ.Τσαρουχάς, Κ.Αριστόπουλος,Μ.Τσίκος,Γ.Παπαδημητρίου, Σ.Κόκορης,Μ.Φωτίου κ.α

  

 

Δημήτρης Κουκουράβας