Συγγνώμη γιαγιά Αθηνά . . .

Συγκίνηση και θυμό ταυτόχρονα σε όλους προκάλεσε η αγορά ασθενοφόρου για την περιοχή του Μεσολογγίου από συνταξιούχο αγρότισσα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών της περιοχής. Η ίδια αναφέρει ότι με άρρωστο το σύζυγό της αντιμετώπισε προβλήματα στη μεταφορά του, όπως και της ίδιας στα πλησιέστερα νοσοκομεία.

Με το υστέρημα  από την αγροτική σύνταξη και την πώληση κτήματος προέβη στην αγορά αυτή των 65.000 ευρώ, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να την ευχαριστεί τηλεφωνικώς και η εικόνα της να προβάλλεται σε όλα τα εγχώρια ΜΜΕ.

Και ο γράφων αναρωτιέται: είναι το “ευχαριστώ” η κατάλληλη λέξη που πρέπει να πει σύσσωμη η Ελληνική κοινωνία και πολιτική ηγεσία του τόπου προς τον άνθρωπο αυτό;

Όχι.

Η απάντηση είναι μία: ΣΥΓΝΩΜΗ.

Γιατί;

Διότι ο Έλληνας ψηφοφόρος με τη γνωστή στάση του ανάγκασε μια γυναίκα με πενιχρά μικρή σύνταξη να καλύψει αντί του Κράτους, που υποχρεούται κανονικά και πληρώνεται αδρά, την ανάγκη της μεταφοράς ασθενών.

Βλέπουμε τα χάλια των ιατρικών υπηρεσιών, που αποτελούν το ζωτικότερο τομέα και κανένας δεν μιλάει ούτε οργανώνει συγκέντρωση. Ειδικότητες κρίσιμες σε νοσοκομεία απουσιάζουν, η λειτουργία της ιατρικής φροντίδας “αγγίζει πάτωμα” (κάποιοι ανίκανοι ιατροί με πλήθος λαθών στο ιστορικό τους, ασυντήρητες υποδομές κ.α.) αλλά το έργο συνεχίζεται με πρωταγωνιστές πολίτες που συνεχίζουν να ανέχονται και να γίνονται θύματα της λάθους πολιτικής στάσης που μηχανικά και επίμονα – εθιστικά θα έλεγε κανείς – συνεχίζουν.

Όσο για τις πολιτικές ηγεσίες, τι να πει κανείς; Αφού δεν τους ελέγχει κανείς ( ο πολίτης μόνο θεωρία, πράξη μηδέν) και βρίσκουν “πελατεία” ακολουθούν την ατζέντα τους, πολύ λογικό. Θα ασχοληθεί κανείς σοβαρά με το “ευτελές ζήτημα” της ιατρικής φροντίδας από το Κράτος;

Και με ποιο άραγε θέμα ασχολήθηκε σοβαρά η Ελλάδα πρώτα σαν κοινωνία και μετά σαν Κυβέρνηση; Υποδομές ασυντήρητες (βλ. Καλατράβα), Μεταφορές επίσης ( βλ. Τέμπη),ασφάλεια πολίτη μόνο ως έννοια θεωρητική αν θυμηθούμε το Δράκο των Εξαρχείων που έπρεπε να απελάσει η ΕΛΑΣ μαζί με πολλούς όμοιους και ΔΕΝ έπραξε. Η φύλαξη των συνόρων βρίσκεται στην ευθύνη μιας δημόσιας υπηρεσίας που δεν έχει καταλάβει το ρόλο της ακόμα και λέγεται Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Εξωτερική πολιτική όπως ο λαός της χώρας : σε δική της πραγματικότητα. Η παραβατικότητα ανηλίκων δείχνει απροθυμία Ελλήνων να μεγαλώσουν σωστά τα παιδιά τους ή να τα γεννήσουν κιόλας, προτιμάνε οι Ελληνίδες να μεγαλώνουν μόνο κατοικίδια (δλδ το κανίς θα φυλάξει τα σύνορα στα 18 του). Οικονομία στα τάρταρα με ακρίβεια και ανεργία, αλλά για τον Έλληνα το “χαμόγελο της αισιοδοξίας “,καμία μαζική συγκέντρωση, 41%. Αναρωτιέται ο γράφων πόσα “Τέμπη”  και πόσες “καταστροφές της Σμύρνης ”  πρέπει να υποστεί ο Έλληνας για να αντιληφθεί την πραγματικότητα;

Ως ελάχιστος φόρος ευγνωμοσύνης προς το θύμα της γενικότερης κατάστασης που λέγεται γιαγιά Αθηνά θα ήταν καλό το Κράτος να επιστρέψει τα λεφτά στη γυναίκα, αφού δεν ήταν υποχρέωση της η αγορά του οχήματος. Θα αποφύγει ο γράφων τη λέξη “αποζημίωση” για να μην οξύνει την κατάσταση. Εναλλακτικά να γίνει έρανος σε όλο το Νομό από τους πολίτες του για  να στηριχτεί οικονομικά η γυναίκα μετά την οικονομική αυτή δυσκολία που σίγουρα βρίσκεται για χάρη των συμπολιτών της που ΔΕΝ το αξίζουν.

Είναι και δείγμα συνείδησης που διακρίνει τον άνθρωπο από την υπόλοιπη φύση. Αν υπάρχει ας φανεί στην πράξη.

(Φωτό :sporttime.gr)