Στο 251 ΓΝΑ ο πιλότος του F-16 που έπεσε στην Ψαθούρα

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μετά την πτώση μαχητικού αεροσκάφους F-16 Block 52+ στα ανοιχτά της νησίδας Ψαθούρας.

Ο πιλότος του F-16 που πρόλαβε και έκανε χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος εντοπίστηκε και παρελήφθη από ελικόπτερο Super Puma της 130 Σμηναρχίς Μάχης στις 15.02, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Όπως γνωστοποίησε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης μετείχαν ένα ελικόπτερο τύπου Super Puma από την 130 Σμηναρχία Μάχης, ένα ελικόπτερο τύπου S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, ένα αεροσκάφος τύπου CL- 415 από την 113 Πτέρυγα Μάχης, ενώ προς την περιοχή της πτώσης χάραξε πορεία η φρεγάτα «Αιγαίο», ενώ σε μεγίστη ετοιμότητα είχε τεθεί και ένα αεροσκάφος τύπου C-130.

Ενημερώθηκε η εθνική αντιπροσωπεία της Βουλής

Την εθνική αντιπροσωπεία ενημέρωσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, για την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους F-16, μετά από αίτημα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Δημήτρη Μάντζου.

«Η ενημέρωση είναι από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας: Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024 και ώρα 13:29, Μονοθέσιο μαχητικό αεροσκάφος F-16 Block 52+, της 337 Μοίρας της 110 Πτέρυγα Μάχης, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή της Ψαθούρας. Στην περιοχή επιχείρησαν ένα ελικόπτερο SUPER PUMA από την 130 Σμηναρχία Μάχης, 1 ελικόπτερο S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, 1 CL-415 από την 113 ΠΜ. Ο πιλότος έχει διασωθεί», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας.

onalert.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.