Στο τακτικό συνέδριο της ΕΝΠΕ στη Ρόδο ο Νεκτάριος Φαρμάκης

Στη Ρόδο βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, μετέχοντας στις εργασίες του ετησίου τακτικού συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, που ξεκίνησε σήμερα, Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022.

Το συνέδριο έχει ως γενικό τίτλο «Περιφερειακή Διακυβέρνηση: Χτίζουμε την Ελλάδα της επόμενης μέρας» και περιλαμβάνει τρεις θεματικές ενότητες. Η πρώτη ξεκινά το απόγευμα της Πέμπτης με θέμα: «Η μετάβαση των περιφερειών στην ψηφιακή διακυβέρνηση» και με συντονιστή τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη.

Οι άλλες δύο θεματικές ενότητες θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, η μία με θέμα «Οι περιφέρειες δίπλα στους πολίτες- κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη» και συντονιστή τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη και η άλλη με θέμα «Περιφερειακή ανάπτυξη και χρηματοδοτικά εργαλεία» και συντονιστή τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

«Η μετάβαση της χώρας από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση είναι ένα μεγάλο στοίχημα που οι ελληνικές Περιφέρειες κερδίζουν μέρα με τη μέρα, αποδεικνύοντας την εγγύτητα που έχουν στις τοπικές κοινωνίες ως θεσμοί αυτοδιοίκησης, αλλά και την αποτελεσματικότητα που επιδεικνύουν ως προς την επίτευξη στόχων που από τοπικοί, μετατρέπονται σε εθνικοί. Σήμερα πλέον, η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στη χώρα μας δεν αποτελεί το μακρύ χέρι του κράτους στην Αυτοδιοίκηση, αλλά τον ισχυρό αυτοδιοικητικό θεσμό που σχεδιάζει και υλοποιεί στρατηγικές. Δηλαδή, τον κατ’ εξοχήν φορέα που υλοποιεί μία πολιτική “από τα κάτω προς τα πάνω”, μετατρέποντας την κοινωνία σε ενεργό συμμέτοχο στην χάραξη των εθνικών πολιτικών» δήλωσε ο κ. Φαρμάκης με την ευκαιρία έναρξης του συνεδρίου.