Στο Αγρίνιο το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ζιζανιολογικής Εταιρείας

Σημαντικά θέματα που άμεσα αφορούν την αγροτική παραγωγή θα παρουσιάσουν καταξιωμένοι επιστήμονες, στον Δημοτικό Κινηματογράφο “ΑΝΕΣΙΣ”, από 4 έως 6 Απριλίου.  

H Ελληνική Ζιζανιολογική εταιρεία ιδρύθηκε το 1982 ως Πανελλήνιο μη κερδοσκοπικό επιστημονικό σωματείο και έδρα την πόλη των Αθηνών. Η επωνυμία της εταιρίας στα αγγλικά είναι WEED SCIENCE SOCIETY OF GREECE.

Οι σκοποί της Εταιρείας σχετίζονται με την έρευνα και τεχνολογία στον τομέα των ζιζανίων των καλλιεργειών της χώρας, καθώς και την τεχνολογία στον τομέα των ζιζανιοκτόνων και φυτορρυθμιστικών ουσιών, προς όφελος της Ελληνικής Γεωργίας.

Η Εταιρεία διοργανώνει επιστημονικά συνέδρια σε τακτή βάση, στα οποία τα μέλη της Εταιρίας παρουσιάζουν την ερευνητική και επιστημονική δραστηριότητά τους. Το 20ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Ζιζανιολογικής Εταιρείας θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο στις 4-6 Απριλίου 2019.

Ο χώρος του Συνεδρίου θα είναι ο Δημοτικός Κινηματογράφος «ΑΝΕΣΙΣ», στο κέντρο της πόλης (Χαρ. Τρικούπη 33, Αγρίνιο). Οι θεματικές ενότητες θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις παρακάτω: Βιολογία, φυσιολογία, οικολογία ζιζανίων & περιβάλλον Ολοκληρωμένη και βιολογική αντιμετώπιση ζιζανίων Ανταγωνισμός και αλληλοπάθεια Ανθεκτικότητα ζιζανίων στα ζιζανιοκτόνα και τρόποι διαχείρισης Καινοτόμα συστήματα και νέες τεχνολογίες διαχείρισης ζιζανίων Νέα είδη ζιζανίων, νέα ζιζανιοκτόνα, νέες καλλιέργειες Αυτοφυής χλωρίδα: δεξαμενή βιοποικιλότητας και χρήση στη γεωργία.

 

e-ea.gr

Please follow and like us: