Στις κάλπες για τον «γαλάζιο» αρχηγό

Στις κάλπες προσέρχεται από τις 7:00 το εκλογικό σώμα των 404.000 ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας, που ψήφισε και την πρώτη Κυριακή και καλείται να βγάλει τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την προσδοκία ότι την επομένη θα κλείσει ο κύκλος της μακράς εσωστρέφειας.

5-1meimar-630Οι κάλπες θα κλείσουν στις 19:00 εκτός αν υπάρξει προσέλευση την τελευταία στιγμή και η εικόνα αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει περί τις 23:00 το βράδυ της Κυριακής. Σήμερα οι ψηφοφόροι δεν θα καταβάλουν το αντίτιμο των τριών ευρώ και δεν θα συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία.

Σύμφωνα με την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της δεξιάς παράταξης και τον πρόεδρο της, η διαδικασία συλλογής των αποτελεσμάτων θα γίνει με ανεπίσημο τρόπο. Ο Γιάννης Τραγάκης σημείωσε σχετικά ότι επειδή το fax είχε κατά κάποιον τρόπο ξεπεραστεί «αποφασίσαμε αυτή τη φορά να δεχθούμε και το e-mail.

»Δηλαδή, οι εκπρόσωποι των υποψηφίων μαζί με τον πρόεδρο των τοπικών εφορευτικών επιτροπών θα μπορούν να φωτογραφίσουν όπου μπορούν και όσο μπορούν το πρακτικό της ψηφοφορίας και να μας το αποστείλουν με e-mail, ώστε να έχουμε πιο γρήγορα ένα αποτέλεσμα».

Με προβάδισμα 11 ποσοστιαίων μονάδων ξεκινάει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθώς στον πρώτο γύρο απέσπασε 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη και ίσως έχει προβάδισμα, παρότι ο ίδιος αρνείται ότι είναι το φαβορί.

«Κλειδί» η συμμετοχή

Καθοριστικοί παράγοντες θα είναι το ύψος της συμμετοχής και το αν θα προσέλθουν στον δεύτερο γύρο οι 128.000 ψηφοφόροι που στον πρώτο γύρο ψήφισαν τους δύο υποψηφίους που έμειναν εκτός, τον Απόστολο Τζιτζικώστα που απέσπασε 20,4% και τον Άδωνι Γεωργιάδη με 11,3%.

Οι δύο υποψήφιοι διαγκωνίζονται για τις ψήφους των χαμένων του πρώτου γύρου, με στόχο τους νεοδημοκράτες σε Θεσσαλονίκη. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με τους βουλευτές και τα κομματικά στελέχη που έχουν αναφορά στον Κώστα Καραμανλή, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την υποστήριξη των Απόστολου Τζιτζικώστα και του ΆδωνηΓεωργιάδη του πρώτου γύρου και τη διακριτική στήριξη των στελεχών που έχουν αναφορά στον Αντώνη Σαμαρά.

Τα επιτελεία έδωσαν μάχη πόρτα πόρτα και ενέτειναν τις προσπάθειες για να σηκώσουν όλους τους ψηφοφόρους να ξαναπάνε στις κάλπες την Κυριακή. Ωστόσο, η νίκη τελικά μάλλον θα κριθεί στις οπισθοφυλακές των δύο μονομάχων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.