Στις Βρυξέλλες ο Θαν. Παπαθανάσης Αντιπρόεδρος του Παν. Φαρμακευτικού Συλλόγου για τη Γενική Συνέλευση των Ευρωπαίων Φαρμακοποιών

 Στις Βρυξέλλες  βρέθηκε ο Θανάσης Παπαθανάσης Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου για τη Γενική Συνέλευση και την Εκτελεστική Επιτροπή της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακοποιών (PGEU).

FullSizeRender
Τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η αλλαγή Γεν. Γραμματέα της Ένωσης από τη νέα χρονιά, το θέμα των μη συνταγογραφούμενων  φαρμάκων και οι επιπτώσεις στις χώρες όπου έχει γίνει η απελευθέρωσή τους καθώς και ζητήματα που βάζουν τα μέλη κράτη προκειμένου να προωθηθούν προς επίλυση τους στα πλαίσια των παρεμβάσεων της Ένωσης σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
FullSizeRender (1)Η Ελληνική πλευρά έθεσε το θέμα της απελευθέρωσης της τιμής των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων στη χώρα μας αποτέλεσμα της οποίας είναι η αύξηση των τιμών τους, η επιβάρυνση των Ελλήνων πολιτών, η μείωση του περιθωρίου κέρδους των φαρμακοποιών με μοναδικό κερδισμένο τη βιομηχανία η οποία ορίζει και τη χονδρική τιμή των φαρμάκων.