«Στηρίζουμε τους αγρότες μας»

Ναι, υπάρχουν και οι αγρότες σε ετούτο τον τόπο.

Θα μπορούσε να μπει και ένα ερωτηματικό. 

Να προβληματιστούμε ως τοπική κοινωνία και ως καταναλωτές ο καθένας μας ξεχωριστά:

Προτιμάμε τα αγροτικά προϊόντα του τόπου μας; Στηρίζουμε τους αγρότες μας; Ενισχύουμε την οικονομία μας; Τροφή…για σκέψη και προβληματισμό! Και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε πόσο ανώφελο είναι να γκρινιάζει κανείς για την κακή του μοίρα, όταν ο ίδιος δεν υποστηρίζει το σπίτι του, που, αφημένο στην τύχη του κάποια στιγμή θα πέσει και θα τον πλακώσει.

Ο Δήμος Αγρινίου, λοιπόν, με την εξαιρετική πρωτοβουλία του να κυκλοφορήσεις την παραπάνω αφίσα, αυτό ακριβώς έρχεται να θεραπεύσει. Και το κάνει ίσως την πλέον κατάλληλη στιγμή. Τώρα που σε συνθήκες κρίσης και κορωνοϊού, οι αγρότες έχουν ξεκινήσει τη νέα καλλιεργητική περίοδο, μη γνωρίζοντας καν τι τους ξημερώνει και αν θα καταφέρουν να σταθούν όρθιοι μέχρι το τέλος.

Συμπαράσταση, άλλωστε, …ουσιαστική συμπαράσταση, δεν έχουν από πουθενά. Και, όπως πολλές φορές έχουμε σημειώσει, η αλήθεια είναι ότι μόνοι τους θα στηρίξουν τον εαυτό τους. Ο ένας με τον άλλον. Και όλοι μαζί. Πράγμα που σημαίνει πως η πρωτοβουλία αυτή του Δήμου Αγρινίου, στοχεύει….κατευθείαν στο κέντρο.

Οι πολίτες, οι καταναλωτές είναι που θα στηρίξουν τον αγρότη. Για να μπορέσει και αυτός να στηρίξει με τη σειρά του τον έμπορο, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον φίλο, τον γείτονα, τον συμπολίτη. Απλά πραγματάκια είναι αυτά. Αυτονόητα, που συχνά τα ξεχνάμε, τα παρακάμπτουμε. Κι όμως: αυτά τα απλά είναι που μπορούν να κάνουν τη διαφορά! Και χαιρόμαστε πραγματικά που ο δήμαρχος, ο Γ. Παπαναστασίου, έδειξε να έχει τη ευαισθησία.

Δεν θυμόμαστε ποτέ στο παρελθόν να υπήρξε κάποια ανάλογη πρωτοβουλία. Μπράβο και στον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Σπ. Φλώρο, ο οποίος και έχει αποδείξει ότι και ξέρει και μπορεί. Μην ξεχνάμε ότι τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει πολλά και σπουδαία. Με αποκορύφωμα τη διεθνή αναγνώριση και τη βράβευση για τα «ελαία», με την παράλληλη δημιουργία του μεσογειακού δικτύου.

Έχει γίνει δουλειά, αυτό το διάστημα. Δουλειά που πρέπει να κεφαλαιοποιηθεί.

e-ea.gr

Please follow and like us: