Στην Ιταλική τηλεόραση θα προβληθεί η συνέντευξη της Χρυσούλας Τασολάμπρου

Στην Ιταλική τηλεόραση θα προβληθεί η συνέντευξη της Χρυσούλας Τασολάμπρου, Εντεταλμένης Πολιτισμού Ελληνικών και Διεθνών Πολιτιστικών Σωματείων, η οποία κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με τη σπουδή της Βυζαντινή μουσική στην Ελληνική και Ιταλική γλώσσα.

Η συνέντευξη δόθηκε στα πλαίσια της εκδήλωσης «EXPLORA IL CANTO BIZANTINO» που έγινε την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στο Τορίνο, υπό την αιγίδα του δήμου Τορίνο και της Ιεράς Ορθόδοξης Μητρόπολης Ιταλία και Μελίτης (Μάλτας). Στόχος της εκδήλωσης ήταν η δημιουργία ενδιαφέροντος σπουδών βυζαντινής μουσικής στην Ελληνική και Ιταλική γλώσσα και η δημιουργία ψαλτικών χορών.  

Η Χρυσούλα Τασολάμπρου τόνισε πως  » Η βυζαντινή μουσική θα πρέπει σε όλον τον κόσμο να διδάσκεται αναγκαία και στην Ελληνική γλώσσα, καθώς οι ιεροί υμνογράφοι και μελουργοί ήταν Έλληνες, είτε είχαν Ελληνική παιδεία και ως εκ τούτου τα κείμενα πρέπει πρωτίστως να διδάσκονται στην αρχική τους μορφή.

Η βυζαντινή μουσική ανήκει πλέον στον παγκόσμιο κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και είναι κομμάτι του Ελληνικού Πολιτισμού. Είναι ένα από τα λίγα υπερχιλιετή στοιχεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που ακόμη και σήμερα είναι ζωντανό και μπορεί κάποιος να το μελετήσει και να το εκφράσει όπως δυο χιλιάδες χρόνια πριν».

Please follow and like us: