Στα λευκά Λαμπίρι, Αγία Παρασκευή και Αραποκέφαλα-Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο (φωτό-βίντεο)

Στα λευκά ντύθηκε το τελευταίο 24ωρο το μεγαλύτερο μέρος του ορεινού όγκου της Χώρας και οι θερμοκρασίες σε πολλά σημεία υπό του μηδενός. Στο Λαμπίρι Τριχωνίδος στις 17:40 το απόγευμα το θερμόμετρο έδειξε -3 βαθμούς κελσίου.

Στα λευκά άρχισε να ντύνεται από το πρωί και το μέρος στης Αιτωλοακαρνανίας που οδηγεί στην Ευρυτανία.

Αρχικά πυκνή ομίχλη σκέπασε μεγάλο μέρος της Λίμνης Τριχωνίδας από την πλευρά της Νερομάνας και της Καλλιθέας προς Λαμπίρι καθώς και από την πλευρά που οδηγεί σε Θέρμο και Πετροχώρι. Η ορατότητα μηδενική σε πολλά σημεία όπου έχριζαν μεγάλης προσοχής από τους οδηγούς.

Κατά το ρεπορτάζ μας, οφείλουμε να σημειώσουμε πως δεν αντιμετωπίσαμε κανένα πρόβλημα από πτώσεις βράχων στο οδόστρωμα καθώς και από την έντονη χιονόπτωση που ακολούθησε και μετά το Λαμπίρι κατά την διαδρομή μας. Η διέλευση των οχημάτων ήταν αρκετά έντονη και γινόταν χωρίς κάποιο πρόβλημα παγετού ή ογκόλιθων.

Τα συνεργεία του Δήμου Αγρινίου καθώς και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ήταν και είναι σε ετοιμότητα για άμεση επέμβαση όπου χρειαστεί. Σύμφωνα με ελάχιστους κατοίκους που συναντήσαμε, ο δρόμος έχει καθαριστεί, έχει πέσει ήδη αλάτι για να αποφευχθεί ο παγετός και η κίνηση των οχημάτων γίνεται χωρίς προβλήματα.

Το βράδυ βέβαια η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει ακόμη πιο χαμηλά μιας και στις 17:40 το απόγευμα το θερμόμετρο του οχήματός μας, έδειξε -3 βαθμούς κελσίου στο Λαμπίρι Τριχωνίδος. Προσοχή στους οδηγούς.

Φυσικά θα πρέπει να τονίσουμε πως οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες να υπάρχουν σε κάθε όχημα και να χρησιμοποιηθούν  όπου υπάρχει ανάγκη.

Φανερή τέλος, σε όλους όσους κινήθηκαν προς χιονισμένα σημεία, η έλλειψη της εστίασης. Καμία στάση για ένα τσίπουρο, ένα κρασί, έναν μεζέ μια κουβέντα δίπλα στο τζάκι …… κι όμως με τόση κίνηση στους δρόμους. Ελπίζουμε να αλλάξουν όλα αυτά γρήγορα και να βρεθούμε όλοι όπως τις παλιές καλές χειμωνιάτικες ημέρες.

Υπέροχες εικόνες και βίντεο λοιπόν, βλέποντας τις πρώτες άσπρες μέρες του 2021 με τον Χειμώνα να άργησε λίγο αλλά να μας υπενθυμίζει πως είναι εδώ.

Please follow and like us: