Σταύρος Καμμένος: Απάντηση για το….αναπτυξιακό πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου

Πολλούς φαίνεται ότι ενόχλησε η ξεκάθαρη και τεκμηριωμένη θέση που ανέπτυξε η Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία , και ο επικεφαλής της παράταξης Σταύρος Καμμένος, χαλώντας έτσι  την φιέστα.

Συγκεκριμένα αφού επισήμανε ότι το συγκεκριμένο Δημοτικό Συμβούλιο  θα έπρεπε να γίνει σε ανοιχτό χώρο , παρουσία των πολιτών και τηρώντας τους υγιειονομικούς κανόνες –προτείναμε το Ελληνίς- που και την υποδομή έχει και κάθε βράδυ φιλοξενεί θεατές..

Αναφερθήκαμε στο «δήθεν πακέτο» ΕΣΠΑ  2014-2020. Επισημάναμε και καταγγείλαμε ότι επί της ουσίας πρόκειται για μια ανακύκλωση έργων που έρχονται από παλαιότερα Τεχνικά Προγράμματα  και ότι πρόκειται για έργα που αφορούν μόνο την πόλη του Αγρινίου, αφήνοντας έξω τις Δημοτικές Ενότητες και τα έργα υποδομής. Αναφερθήκαμε ειδικά στην κατάργηση του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ στο οποίο είχαν ενταχθεί έργα ουσίας του Δήμου μας και στην αντικατάστασή του από τη «φούσκα» του νέου προγράμματος  «Αντώνης Τρίτσης», που επειδή δεν έχει χρηματοδοτικά εργαλεία και πηγές μεταφέρουν τα έργα του προγράμματος στα ΕΣΠΑ , μήπως και περισώσουν κάτι.

Αυτό βέβαια αμέσως συνεπάγεται καθυστέρηση τουλάχιστον 12 μηνών. Επισημάναμε και κατακρίναμε τον εμπαιγμό σε βάρος των Δημοτών μας για πακέτα έργων όταν: α)η απορροφητικότητα μέχρι τώρα των χρημάτων του ΕΣΠΑ  είναι μόλις 6 εκατομ ευρώ σε βάθος έξι και πλέον ετών καιβ)είναι έργα που όχι μόνο δεν έχουν ενταχθεί , αλλά δεν βρίσκονται  ακόμη στο στάδιο  των προτάσεων  με καταληκτική ημερομηνία για το τρέχον πρόγραμμα το 2023 οπότε τα έργα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί.

Τα ανωτέρω παραδέχθηκε και η κ. Σωτηροπούλου , η προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής, μιλώντας για όλες  τις αδυναμίες , που έχουν οδηγήσει σε αυτό το αποτέλεσμα. Αυτά επισημάναμε ως παράταξη εμείς μόνον, χωρίς να αναφερθούμε γενικά και αόριστα σε θιγόμενα εργασιακά δικαιώματα (τα οποία ούτως ή άλλως καταστρατηγούνται), φιλελεύθερες πολιτικές….. και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Οι θέσεις μας  συζητήθηκαν στην πόλη και στα μέσα, έγιναν θέμα σε εφημερίδες και οι επισημάνσεις μας ακόμη απασχολούν τους αρθρογράφους (ακόμη και στο ίδιο site που δημοσιεύει το ανώνυμο άρθρο κατά της παράταξής μας.

Με δεδομένα λοιπόν αυτά θυμήθηκαν κάποιοι –ανώνυμα, τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμύδια- οκτώ μ΄ρες μετά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου , βλέποντας την απήχηση των θέσεών μας , να δημοσιεύσουν ,πάντοτε ανώνυμα διότι δεν έχουν το θάρρος της γνώμης τους,  να αποσιωπήσουν  όλα τα ανωτέρω και να σπεκουλάρουν  με προσωπικές ανώνυμες κρίσεις τη θέση μας για τη μελέτη του πάρκου αλλά και κυρίως  τις πρωτοβουλίες της παράταξής μας για συσπείρωση και κοινή δράση  των προοδευτικών δυνάμεων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τι έχουμε λοιπόν εκεί καιποια ήταν η θέση μας; Πράγματι εδώ ταιριάζει απόλυτα η φράση «όδυνεν όρος και έτεκε μυν». Διότι ας μας πουν τι σχέση έχει η πρόταση που αναλύθηκε-παρουσιάστηκε το 2017 στο Παπαστράτειο και στο Επιμελητήριο με αυτή που εγκρίναμε  κατ΄ανάγκη στις 1στιςυλίου και έγινε δεκτή με τυμπανοκρουσίες από το σύνολο σχεδόν των δημοτικών παρατάξεων (εκτός από τους ανώνυμους αρθρογράφους;)

Μια πρόταση που καρκινοβατούσε επί τρία χρόνια  για να οδηγηθεί σε τούτη την κατάληξη και να εγκριθεί εν κρυπτώ. ΄Εξι χρόνια χωρίς πάρκο. Μια μελέτη που δεν εγκρίθηκε ποτέ (Μοσχολιού). Μια μελέτη που εγκρίνεται, δεν έχει όμως κανένα  χρονοδιάγραμμα έναρξης  και ολοκλήρωσής της και φυσικά δεν περιέχει  καμιά ανάπλαση. Δεν αναφέρεται καν στην τύχη του περιπτέρου το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ εάν και εφόσον  δεν το καταργήσουν.

Με το ****  του πάρκου κλειστό  όλα αυτά τα χρόνια να καταστρέφονται και να μας το παρουσιάζουν τώρα ως ανάπλαση  και επαναλειτουργία του. Με το να  μην τοποθετηθεί άλλο γκαζόν , άρα να μείνουν τα  πράγματα ως έχουν είναι ανάπλαση. Το να εκπαιδευτεί το προσωπικό του Δήμου  στη συντήρησή του είναι ανάπλαση. Η διατήρηση και συντήρηση των λιθόκτιστων περιφράξεων  είναι ανάπλαση. Η διατήρηση και ο εμπλουτισμός του φυτωρίου (τα οποία όπως μας είπε ο μελετητής μπορεί να χρειαστούν  δώδεκα χρόνια για να αναπτυχθούν), είναι ανάπλαση.

Δηλαδή η δική μας εντύπωση  ότι η συγκεκριμένη πρόταση είναι πιο κοντά στην πρόταση Μοσχολιού  αφού ούτε με τη μια έγινε τίποτε , ούτε με την άλλη θα διαφοροποιηθεί κάτι σε σχέση με το τι  υπήρχε πριν, απλά κατάφεραν και οι δυο να στερήσουν τη χρήση του πάρκου από τους Δημότες για έξι χρόνια, να καταστρέψουν τις υποδομές και να  το καταστήσουν ξένη υπόθεση για τους κατοίκους , και να δούμε πώς θα γίνει κατορθωτό να επανέλθουμε. Μόνος, αποκομμένος, μίζερος  ο ανώνυμος αρθρογράφος  αρνείται την πραγματικότητα, και προσπαθεί τη δική του ανυπαρξία να δικαιολογήσει.

Τον ενοχλεί η παράταξή μας και ο επικεφαλής της  διότι έχουν άποψη , θέσεις που επώνυμα και δημόσια καταθέτουν , έχουν όσμωση και περπατησιά με τον κόσμο. Και για να μην έχει και καμιά απορία τον ενημερώνουμε ότι θα συνεχίσουμε  την προσπάθεια και  θα πετύχουμε τη συνεννόηση  και τη συνεργασία όλων εκείνων των δυνάμεων που έχουν σημαντικά πράγματα να πουν  και να πετύχουν για το Δήμο μας.

Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία

Please follow and like us: