Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Ράφα Ναδάλ υποκλίθηκε στον Έλληνα πρωταθλητή – “Ηττήθηκα από έναν εκ των κορυφαίων”

Υπόκλιση του Ράφα Ναδάλ στον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Ισπανός υπεραθλητής ήταν μπροστά με 2-0 σετ, όμως ηττήθηκε από τον Έλληνα τενίστα (3-2) και αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Australian Open.

Αμέσως μετά τον αγώνα, ο Ναδάλ δεν έψαξε για δικαιολογίες, ούτε στάθηκε σε τραυματισμούς και τύχη. Αντιθέτως, έδειξε τον σεβασμό του για τον Τσιτσιπά.

«Έφταιξαν κάποιες λεπτομέρειες. Έχασα μερικές ευκαιρίες στο τάι μπρέικ, που δεν έπρεπε να τις χάσω αν ήθελα να κερδίσω. Ο Τσιτσιπάς έπαιξε εξαιρετικά από το 3ο σετ και μετά. Έχασα την ευκαιρία να βρεθώ ξανά στα ημιτελικά. Μπράβο του, ήταν καλύτερος στα κρίσιμα σημεία», δήλωσε αρχικά και συμπλήρωσε: «Στο 4ο και το 5ο σετ έπαιξε σε πολύ υψηλό επίπεδο και έκανα κάποια κρίσιμα λάθη. Πρέπει να πάω στην προπόνηση και να βελτιωθώ. Ήμουν κοντά, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό».

Στη συνέχεια, σε ερώτηση που του έγινε για το αν υπάρχει η… κατάρα της Αυστραλίας για τον ίδιο, απάντησε: «Όχι, όχι, όχι. Κάποιες φορές τα πράγματα πάνε καλά, άλλες όχι. Δυστυχώς για εμένα, εδώ είχα περισσότερους τραυματισμούς, σε σχέση με άλλα μέρη. Όμως, σήμερα δεν νιώθω άτυχος. Έχασα από έναν εκ των κορυφαίων παικτών».

Τέλος, τόνισε: «Σωματικά δεν νιώθω ούτε φανταστικά, ούτε άσχημα. Έκανα λάθη στο τάι μπρέικ, που δεν θα έπρεπε να έχω κάνει».

 

 

filathlos.gr

Please follow and like us: