Σοφία Σακοράφα: Εγκληματική η έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας της ΙόνιαςΟδού στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας

Η Βουλευτής Β3 Νοτίου Τομέα  Αθηνών Σοφία Σακοράφα κατέθεσε την 08/10/2019 ερώτηση προς τους Υπουργούς  Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και Υποδομών και Μεταφορών κ. Κων/νο Καραμανλή για εγκληματική έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας της Ιόνιας Οδού στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Το κείμενο της ερώτησης:

Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών αλλά και οι προηγούμενες του καλοκαιριού άφησαν πίσω τους σοβαρότατες ζημίες και καταστροφές στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ειδικότερα, επλήγησαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατοικίες, καταστήματα, αγροτικές καλλιέργειες, η κτηνοτροφία και οι υποδομές σε ολόκληρο τον νομό, όπως στη Ναυπακτία, σε περιοχές των Δήμων Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, του Αγρινίου και Αμφιλοχίας. Μεγάλη ανησυχία επίσης προκαλούν και οι τελευταίες κατολισθήσεις σε ορεινά σημεία του Αράκυνθου.

Επειδή ο φόβος που προκαλεί η εκδήλωση νέων ανάλογων καιρικών φαινομένων, είναι εντελώς βάσιμος, έχοντας υπόψη τις δύο τελευταίες κακοκαιρίες.

Επειδή η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων κατά μήκος του οδικού άξονα της Ιόνιας Οδού φαίνεται να είναι προεχόντως υπεύθυνη για τις σοβαρότατες ζημιές.

Επειδή ήδη από το 2017 οι δήμαρχοι των παρακείμενων Δήμων είχαν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου  προς την Πολιτεία και προφανώς δεν εισακούστηκαν.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

  1. Υπάρχει πρόβλεψη υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων από την Ιόνια Οδό ;
  2. Ποιος είναι ο υπεύθυνος για την σύνταξη των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών μελετών και για την εκτέλεση των αντίστοιχων έργων ;
  3. Πότε και με ποιον τρόπο σκοπεύει η Πολιτεία να προστατεύσει τους πολίτες από τις σχετικές αστοχίες και παραλείψεις;

 

φωτό:mera25.gr