Σκάνδαλο στην Formula 1: Ο F.Alonso μοίραζε «φακελάκια» στους μηχανικούς της McLaren για να κερδίζει τον L. Hamilton

Η McLaren το γνώριζε και τον έδιωξε.

Ο Fernardo Alonso μοίραζε φακελάκια γεμάτα με μετρητά για να κερδίζει στους αγώνες τον L. Hamilton όπως αποκάλυψε  πρώην μηχανικός της βρετανικής ομάδας της McLaren, ξεσηκώνοντας κύμα αντιδράσεων.

H αποκάλυψη η οποία καταστρεφει την εικόνα του Ισπανού πρώην Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1 και δημιουργεί τεράστιο σκάνδαλο.

O Marc Priestley, ο οποίος εργαζόταν εκείνη την περίοδο στη McLaren, αποκάλυψε ότι ο F. Alonso μοίραζε «φακελάκια» γεμάτα με μετρητά στους μηχανικούς της ομάδας με σκοπό να κερδίσει με οποιονδήποτε τρόπο ένα προβάδισμα έναντι του rookie το 2007 L. Hamilton.

O Ισπανός είχε ήδη κατακτήσει δύο παγκόσμιους τίτλους και παρά το γεγονός ότι θα περίμενε κανείς να επικρατήσει και μάλιστα με ευκολία της ενδοοικογενειακής μάχης, τα βρήκε σκούρα απέναντι στο L. Hamilton, ο οποίος πραγματοποιούσε την πρώτη του εμφάνιση στην Formula 1.

Έτσι, λοιπόν, ο F. Alonso αναγκάστηκε να επιστρατεύσει κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο ώστε να κερδίσει επιλέγοντας ακόμα και τον χρηματισμό των μηχανικών σε μια προσπάθεια να αποκτήσει έστω και ένα μικρό προβάδισμα.

Σύμφωνα με τον Marc Priestley, τα καφέ «φακελάκια» που μοίραζε ο Alonso μέσω του μάνατζέρ του περιείχαν το πόσο των 1.500 ευρώ και κατέληγαν στους μηχανικούς που φρόντιζαν το μονοθέσιό του ώστε αυτοί να αποκτήσουν το έξτρα κίνητρο.

Η τακτική αυτή ωστόσο σύντομα έγινε αντιληπτή από την ομάδα της McLaren, η οποία και ανάγκασε τους παραλήπτες των φακέλων αυτών να δωρίσουν τα ποσά σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη του πρωταθλήματος, η κόντρα ανάμεσα σε Alonso και Hamilton έδωσε την ευκαιρία στον K. Raikkonen να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου, αφήνοντας δεύτερο τον Βρετανό και τρίτο τον Ισπανό πιλότο της McLaren.

Όχι τυχαία, ο F. Alonso δεν μακροημέρευσε στην McLaren εγκαταλείποντας τους Βρετανούς μετά από δύο μάλλον αποτυχημένες σεζόν και κυνηγώντας την τύχη του στη Ferrari.

 

 

pronews.gr

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

 

Please follow and like us: