Σιβηρία: Τρίχρονος επέζησε για τρεις ημέρες σε δάσος

Σύμφωνα με την Siberian Times, ο τρίχρονος Τσερίν Ντοπτσατ εξαφανίστηκε στο δάσος την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα οι αρχές να προχωρήσουν σε μαι τεράστια χερσαία και εναέρια αναζήτηση.
newego_large_t_1101_54835774_type13145
‘Επαιζε με τα σκυλιά υπό την εποπτεία της προγιαγιάς του, κοντά στο σπίτι του στο Κατ, ένα χωριό 100 περίπου κατοίκων στην περιοχή Piy-Khemsky της δημοκρατίας της Τούβα.

Ο Τσερίν φορούσε παπούτσια αλλά όχι το παλτό του όταν περιπλανήθηκε στην τάιγκα, το χιονισμένο δάσος που καλύπτει ένα μεγάλο μέρος της Ρωσίας, και είχε μια μικρή μπάρα σοκολάτας στην τσέπη του. Ίσως και να ακολούθησε ένα κουτάβι.

Περισσότερα από 100 άτομα συμμετείχαν στην προσπάθεια εντοπισμού του μέρα και νύχτα, ενώ ένα ελικόπτερο κάλυψε μία έκταση περίπου 120 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Τελικά εντοπίστηκε την Τετάρτη μετά από 72 ώρες στο δάσος, την ώρα που κοιμόταν σε ένα αυτοσχέδιο κρεβάτι στις ρίζες ενός δέντρου.

Ο Ayas Saryglar, επικεφαλής της ομάδας διάσωσης, δήλωσε στην εφημερίδα Siberian Times πως επιβίωσε από μια «πολύ επικίνδυνη» δοκιμασία.

«Υπάρχουν λύκοι και αρκούδες στο δάσος. Οι αρκούδες αυτή την περίοδο βρίσκονται σε φάση πάχυνσης εν όψει του χειμώνα. Μπορούν να επιτεθούν σε οτιδήποτε κινείται. Επιπλέον, τα πρωινά έχει ζέστη ενώ το βράδυ υπάρχει ακόμη και παγετός».

Ο Τσερίν πάντως δεν υπέστη κανένα τραυματισμό κατά την διάρκεια της δοκιμασίας αυτής.

Ο Sholban Kara-Ool, επικεφαλής της δημοκρατίας της Τούβα, ανακοίνωσε πως το αγόρι βρέθηκε στην τάιγκα, περίπου τρία χιλιόμετρα νότια από το χωριό Κατ.

Δήλωσε πως ο Τσερίν άκουσε τον θείο του να τον καλεί και απάντησε.

«Μόλις ο θείος του τον αγκάλιασε, το μικρό αγόρι ρώτησε αν το αυτοκινητάκι του (παιχνίδι) ήταν εντάξει.Όλο το χωριό κάνει πάρτι για να γιορτάσει την σωτηρία του. Του έδωσαν μάλιστα και ένα δεύτερο όνομα, αυτό του Μόγλι. Είναι σίγουρο πως στο μέλλον θα γίνει διασώστης, γιατί έδειξε απίστευτη αντοχή για την ηλικία του, επιβιώνοντας για τόσο πολύ καιρό σε αυτό το κρύο δάσος» πρόσθεσε.

 

ethnos.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.