Σε παγετωνική κατάσταση τα έργα στους Αυτοκινητόδρομους

Στην “εποχή των παγετώνων” εισέρχονται και επίσημα πλέον τα έργα στους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητόδρομους, Ολυμπία Οδός, Ιονία Οδός, Κεντρικη Οδός, Αυτοκινητοδρομος Αιγαίου, τα έργα των οποίων μπλοκάρονται λόγω έλλειψη ρευστότητας.
4bd1dd5cd4f4f28be6e784b5d67b26ae_L
Μετά την χθεσινή μέρα-αποκάλυψη με τις τράπεζες κλειστές και την ανατροπή της καθημερινότητας, οι πληροφορίες που έρχονται από το πεδίο των έργων είναι χαρακτηριστικές.

Όπως μαθαίνει το ypodomes.com οι συνεχόμενες άδειες προσωπικού συνεχίζονται ενώ όπως επισημαίνουν, κάθε μέρα που περνά με κλειστές τράπεζες, θα είναι και μία μέρα με λιγότερες εργασίες.

Άλλωστε και ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΕΚ Τέρνα, Γιώργος Περιστέρης, δεν έκρυψε τα λόγια του μιλώντας στην ετήσια ΓΣ του ομίλου χθες.

Σύμφωνα με τον κ. Περιστέρη, μέχρι την Παρασκευή υπήρχε η ελπίδα για συμφωνία με τους δανειστές ώστε να εκταμιευθούν κονδύλια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Η ΕΤΕπ επρόκειτο να καλύψει και τμήμα της χρηματοδοτικής συμβολής του Δημοσίου για τα έργα που εκτελούνται με συμβάσεις παραχώρησης.

Ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε ερώτηση για το εάν θα σταματήσουν εκ νέου οι εργασίες στους οδικούς άξονες λόγω χρηματοδότησης, επισήμανε ότι τον απόλυτο έλεγχο τον έχουν οι τράπεζες.

Και η ερώτηση είναι προφανής: με κλειστές τράπεζες μπορούμε ακόμα να ελπίζουμε ότι τα έργα θα συνεχιστούν;

Νίκος Καραγιάννης

ypodomes.com

Please follow and like us:

Τα σχόλια είναι κλειστά.