Ρωσικά πυρηνοκίνητα υποβρύχια με βλήματα cruise μπήκαν στην Μεσόγειο

Τρία ρωσικά υποβρύχια από το Στόλο της Βόρειας Θάλασσας εισήλθαν  σήμερα στη Μεσόγειο σε μια αιφνιδιαστική κίνηση της Μόσχας η οποία έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στο ΝΑΤΟ.

submarine_vepr_by_ilya_kurganov_crop

Πρακτικά τα ρωσικά υποβρύχια κινήθηκαν με κάθε μυστικότητα και σε κατάδυση μέχρι τα στενά του Γιβραλτάρ χωρίς να γίνουν αντιληπτά από το ΝΑΤΟ εμφανιζόμενα ξαφνικά ανοικτά των πορτογαλικών ακτών και αναμένοντας έγκριση για το πέρασμά τους από τα στενά.

Η Sunday Times σημείωσε: «Οι Ρώσοι έχουν τώρα και υποβρύχια στη Μεσόγειο».

Ο αιφνιδιασμός ήταν ακόμη μεγαλύτερος όταν διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για δύο πυρηνοκίνητα υποβρύχια κλάσης Akula τα οποία φέρουν βλήματα cruise Kalibr, ικανά να κτυπήσουν στόχους σε αποστάσεις της τάξης των 2500 και πλέον χλμ.!

Ακόμη ένα υποβρύχιο συμβατικό κλάσης Kilo κατευθύνεται στη Μεσόγειο και αυτό από τον Στόλο της Βόρειας Θάλασσας όπως αναφέρεται.

Και τα τρία φαίνεται  πως εισήλθαν στον βόρειο Ατλαντικό από βάσεις γύρω από το Murmansk.

Ο Βόρειος Στόλος διαθέτει συνολικά 6 υποβρύχια Akula και 7 κλάσης Kilo εκτός των υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων (SLBM).

Τα Akula ΙΙ έχουν πλήρες εκτόπισμα σε κατάδυση 13,400 με 13,800 τόνους έχουν μήκος 110 μ. και στον οπλισμό τους εκτός από τα βλήματα cruise Kalibr διαθέτουν 4 τορπιλοβλητικούς σωλήνες των 533 χλστ. και 4 των 650 χλδτ. Με περίπου 40 τορπίλες απόθεμα..

Οπλισμό όμως με Kalibr έχει και το υποβρύχιο Kilo. Τον περασμένο Δεκέμβριο το υποβρύχιο κλάσης Kilo “Rostov-on-Don” εξαπέλυσε βληματα Kalibr εναντίον στόχων των ισλαμιστών στη Συρία.

Όπως αναφέρεται τα δύο Akula και το ένα Kilo θα ενωθούν με τον υπόλοιπο ρωσικό Στολο στη Μεσόγειο που πλέει προς τη Συρία με επικεφαλής το ρωσικό αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ».

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι αμέσως μετά τις αμερικανικές εκλογές θα πραγματοποιηθεί μαζική επίθεση από τον ρωσικό Στόλο εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών τόσο με αεροσκάφη όσο και με βλήματα cruise.

Visa bild på Twitter
Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov δήλωσε σήμερα ότι τα ρωσικά αλλά και τα συριακά αεροσκάφη έχουν να πετάξουν πάνω από το Χαλέπι για 13 συνεχείς ημέρες, διαψεύδοντας διάφορα μυθεύματα που ειδαν το φως της δημοσιότητας περί “σφοδρών βομβαρδισμών από ρωσικά μαχητικά”.

Όπως μεταδίδει το TASS ο εκπρόσωπος του ρωσικού  υπουργείου είπε: «Τα ρωσικά και τα συριακά αεροσκάφη δεν έχουν πραγματοποιήσει καμία πτήση πάνω από την πόλη του Χαλεπιού για 13 ημέρες.

Για σύκριση οι αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 9 αποστολές τις τελευταίες 24 ώρες στην πόλη Μοσούλη η οποία έχει πληθυσμό πάνω από 1 εκατ. κατοίκους.

Για να καταδείξουμε κατά το πόσο οι συμαχικές αυτές δυνάμεις σέβονται τους διεθνείς νόμους δύο από τις 9 αποστολές πραγματοποιήθηκαν από αεροσκάφη B-52H» .

Σημείωση

Να σημειωθεί και προς αποφυγή παρεξηγήσεων πως πρόκειται για την κλάση επιθετικών πυρηνοκίνητων υποβρυχίων Akula σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, (Project 971 για τη Ρωσία) και όχι για την κλάση των υποβρυχίων βαλλιστικών πυραύλων Typhoon σύμφωνα με το ΝΑΤΟ που οι Ρώσοι ονομάζουν αυτή τη φορά Akula.

Please follow and like us: