Π.Ε. Λευκάδας: Νέα διανομή τροφίμων και υλικών σε δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Μία ακόμα διανομή τροφίμων και βασικών υλικών διαβίωσης του Προγράμματος ΤΕΒΑ υλοποιεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, για τους ωφελούμενος της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας.

2023.03.27 @ Π.Ε. Λευκάδας: Νέα διανομή τροφίμων και υλικών σε δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Κοινωνία #Συνοχή #Πρόνοια #Αλληλεγγύη #ΤΕΒΑ #FEAD #ktenasandreas #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων

Η νέα διανομή θα πραγματοποιηθεί στο Διοικητήριο της Π.Ε. Λευκάδας το διήμερο Τρίτη 28/3/2023 και Τετάρτη 29/3/2023, από τις 10.00 έως τις 14.00.

«Συνεχίζουμε να απλώνουμε το δίχτυ κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους πιο αδύναμους και πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, και ενόψει Πάσχα στηρίζουμε έμπρακτα, με μία ακόμα διανομή προϊόντων του Προγράμματος ΤΕΒΑ, οικογένειες και νοικοκυριά που δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

 Ο νέος κύκλος του ΤΕΒΑ Ιονίων Νήσων, χάριν των προσπαθειών της Περιφερειάρχη, Ρόδης Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και της θεματικής Αντιπεριφερειάρχη, Μελίτας Ανδριώτη, είναι πιο ενισχυμένος τόσο από άποψη παροχών όσο και από άποψη συχνότητας διανομών» υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

 

Από τη μεριά της η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας & Απασχόλησης, Μελίτα Ανδριώτη, σημειώνει: «Πρόκειται για την 3η διανομή από την έναρξη του νέου αναβαθμισμένου κύκλου του ΤΕΒΑ Ιονίων Νήσων, τον Ιανουάριο. Συνεπείς προς τις δεσμεύσεις μας, για 3ο συνεχόμενο μήνα προσφέρουμε στήριξη στο τμήμα της κοινωνίας που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Στόχος μας είναι μέχρι τον Ιούλιο να έχουμε μία διανομή ΤΕΒΑ κάθε μήνα».

Θα μοιραστούν τρόφιμα (νωπά και ξηρά), καθώς και είδη βασικής υλικής συνδρομής (οδοντόκρεμες, καθαριστικά, απορρυπαντικά, μωρομάντηλα, κλπ.), ανάλογα τη σύνθεση της κάθε οικογένειας.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους επίσημο έγγραφο που να αναγράφει το Α.Μ.Κ.Α. τους, καθώς και την αστυνομική τους ταυτότητα. Αν δεν προσέλθει ο ίδιος ο δικαιούχος, ο εκπρόσωπός του θα πρέπει να έχει εξουσιοδότηση.

Επισημαίνεται, ότι απαιτείται μέριμνα εκ μέρους των ωφελουμένων (ιδίως πολυμελών οικογενειών) για τη μεταφορά των τροφίμων και των προϊόντων, που θα παραλάβουν, λόγω του μεγάλου όγκου και βάρους.

!!! Οι διανομές θα πραγματοποιηθούν τηρώντας αυστηρά τους κανονισμούς ατομικής υγιεινής και τις οδηγίες – μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας για την πρόληψη της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, που ισχύουν (μάσκες, αποστάσεις, κλπ.) !!!

Η διάθεση ειδών στους δικαιούχους πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Αποκεντρωμένες Προμήθειες Τροφίμων και Βασικής Υλικής Συνδρομής, Διοικητικές Δαπάνες και Παροχή Συνοδευτικών Μέτρων 2018-2019» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ ΕΒΥΣ) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), που υλοποιεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

 

Please follow and like us: