Πώς θα βοηθήσετε τους εφήβους να έχουν αυτοπεποίθηση

Η εφηβεία είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για τα παιδιά, αλλά και για τους ενήλικες που οφείλουν να καθοδηγήσουν τα παιδιά. Μέσα σε όλη την πίεση που βιώνουν στο σχολείο, οι έφηβοι πρέπει να διαχειριστούν και τις αλλαγές στο σώμα τους, στη γενικότερη εμφάνισή τους, στα συναισθήματά τους κ.ο.κ. Συχνά, η αυτοπεποίθησή τους μειώνεται και δυσκολεύονται να εμπιστευθούν τις ικανότητές τους.

Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να προσπαθήσετε να τους βοηθήσετε να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση η οποία θα τους ακολουθήσει και στη μετέπειτα πορεία τους.

Πώς θα τα καταφέρετε

  1. Να επαινείτε την προσπάθεια

Το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο σημαντικό όσο η προσπάθεια και καμιά φορά τείνουμε να το ξεχνάμε αυτό. Ακόμη και αν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, είναι πολύ σημαντικό να επαινείτε την προσπάθεια που έκαναν οι έφηβοι. Θα δείτε ότι την επόμενη φορά θα προσπαθήσουν με τον ίδιο ζήλο και το πιο πιθανό είναι να τα καταφέρουν κιόλας!

  1. Δώστε τους ευκαιρίες να δοκιμάσουν άλλα πράγματα

Πρέπει να δίνετε στους εφήβους ευκαιρίες για να δοκιμάζουν άλλα πράγματα από αυτά που κάνουν ήδη. Για παράδειγμα, μπορεί να κάνουν ένα άθλημα που τους αρέσει πολύ (ή που αρέσει στους φίλους τους πολύ), αλλά να μην τα πηγαίνουν τόσο καλά και να απογοητεύονται. Μην επιμείνετε στο να το συνεχίσουν επειδή αυτό ξεκίνησαν και πρέπει να δεσμευτούν. Μπορεί να υπάρχει κάτι στο οποίο είναι καλύτεροι και απλώς να μην το έχουν εντοπίσει ακόμη. Αυτή η διαδικασία θα τους βοηθήσει να δουν, επίσης, ότι δεν είναι όλοι καλοί σε όλα και ότι ο καθένας έχει το ταλέντο του.

  1. Δώστε βάση σε όσα πηγαίνουν καλά

Σίγουρα θα πρέπει να βρείτε λύσεις για όσα δεν πηγαίνουν καλά. Αλλά σίγουρα υπάρχουν και πράγματα τα οποία πηγαίνουν μια χαρά. Αυτά είναι τα πράγματα στα οποία πρέπει να δίνετε βάση και το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι έφηβοι. Έτσι, η ψυχολογία τους θα έρθει σε μια ισορροπία.

  1. Προτρέψτε τους να συνεχίσουν την προσπάθεια

Είναι σημαντικό να θέτουν στόχους και να τους προτρέπετε να συνεχίζουν να προσπαθούν να τους πετύχουν. Αν δεν είναι καλοί στα μαθηματικά δεν πρέπει να ανταποκριθούν σε αυτό μειώνοντας τον εαυτό τους. Πρέπει να βρουν τρόπους για να βελτιωθούν όσο μπορούν. Και να δεχτούν και τη βοήθεια που μπορεί να χρειάζονται. Αν θέλουν να βελτιωθούν στα μαθήματα, το φροντιστήριο είναι μια εξαιρετική λύση.

Τα Φροντιστήρια ΕνΤάξη είναι πάντα δίπλα στους μαθητές, βοηθώντας τους να βελτιωθούν και να πετύχουν τους στόχους που θέτουν. Ανταποκρίνονται στις ανάγκες κάθε μαθητή, επιλύοντας τις δυσκολίες του. Αν θέλετε να βρείτε φροντιστήριa στον Κορυδαλλό ή https://www.en-taksi.gr/frontistiria/xaidari/φροντιστήρια στο Χαϊδάρι για τους εφήβους σας, αξίζει να σκεφτείτε τα Φροντιστήρια ΕνΤάξη.

Please follow and like us: