Πόλεμος στη Μ. Ανατολή και Ελλάδα : Το βαθύ πρόβλημα και η δέουσα αντίδραση

Είναι φυσικό οι εξελίξεις στη Γάζα να μονοπωλούν το ενδιαφέρον κάθε δεξαμενής πολιτικής σκέψης και μέσων επικοινωνίας, με επιμέρους γεωπολιτικά και γεωοικονομικά συμφέροντα να δράττουν την ευκαιρία για περαιτέρω προώθηση, ρισκάροντας την επέκταση κρίσης σε ιστορικά επίπεδα διεθνών συγκρούσεων.

Μετά την απώλεια και την αιχμαλωσία πολιτών του λόγω αποτυχίας πρόβλεψης και άμεσης αντίδρασης των Δυνάμεων Ασφαλείας του (Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία, Σιν Μπετ – Αντικατασκοπεία, ΑΜΑΝ-Στρατιωτικές Πληροφορίες) το Ισραήλ ξεκινά και πετυχαίνει (σύμφωνα με αναλυτές πάντα) σημαντική αντεπίθεση μέχρι στιγμής με τα σενάρια για την επόμενη μέρα στην περιοχή να είναι πολλά. Το κεντρικό πρόβλημα όμως είναι αλλού.

Και δεν αφορά μόνο το Ισραήλ. Αφορά συνολικά τη Δύση και την Ανατολική Μεσόγειο. Και δυστυχώς η χώρα μας, ούσα ελλειμματική ως επί το πλείστον εκ μέρους κοινωνίας και πολιτικής /στρατιωτικής ηγεσίας σε θέματα ασφαλείας εκούσια, ανήκει και στις 2 κατηγορίες.

Τι έχουμε ως Έλληνες και Ευρωπαίοι απέναντι μας; Το μείγμα – θάνατος : Παντουρκισμός και πανισλαμισμός με υβριδική και τακτική στρατιωτική μορφή. Η διεθνής οικονομία επηρεάζεται σύμφωνα με γνωστό αναλυτή – οικονομέτρη (Γ. Αδαλής, slpress) με άνοδο του βαρελιού πετρελαίου στα 95 δολάρια με περαιτέρω αύξηση τιμών μετά το Γενάρη του 2024. Ταυτόχρονα πλήθος <<μεταναστών>> σε <<δομές φιλοξενίας >> χλευάζουν ιερά σύμβολα (βλ. Σημαία στο Σύνταγμα) ή ασκούν πιέσεις στο Ελληνικό Κράτος μέσω έκνομων ενεργειών (βλ. γεγονότα Ρόδου) λειτουργώντας ως εσωτερική δύναμη εχθρικής δράσης εντός των τειχών μας. Αν δούμε και τη δράση αντίστοιχων κύκλων στο εξωτερικό (γεγονότα Βελγίου και Γερμανίας) καταλαβαίνουμε όλοι το πρόβλημα. Κοινός παρονομαστής του γενόμενου κινδύνου, η γνωστή γείτων Τουρκία.

Στόχος η ανάδειξη της σε περιφερειακή υπερδύναμη. Μετά το πάτημα στη Λιβύη (λόγω των πηγών πετρελαίου της) τώρα επιδιώκει να έρθει ως εγγυήτρια δύναμη (τύπου Κύπρου) στη Γάζα για τον ίδιο λόγο: κοιτάσματα της περιοχής και χάραξη ΑΟΖ. Ποιος την περιορίζει γεωγραφικά; Το μπλοκ Ελλάδα, συγκεκριμένα τα νησιά της, εννοείται μαζί με την Κύπρο. Με έντονη παρουσία σε ριζοσπαστικό Ισλαμ (ΧΑΜΑΣ, <<μετανάστες Ευρώπης >>) και Τούρκους Κεντρικής Ασίας (Κιργιστάν, Αζερμπαϊτζάν κ. α) και με συνεχή αναβάθμιση των Μηχανισμών Ισχύος του(Ένοπλες Δυνάμεις, μισθοφόροι, ΜΙΤ, Υπηρεσία Θρησκευτικών Υποθέσεων, ΜΚΟ, Τουρκική Διπλωματία), έχει τη δυνατότητα πολλαπλής στη χώρα μας. Η κόντρα των Τούρκων με το Δυτικό κόσμο και τις ΗΠΑ, άρα ΝΑΤΟ, λαμβάνει χώρα και με τις ευλογίες Ρωσίας – Κίνας, όπως φάνηκε στη συνάντηση Μπλινκεν-Φιντάν.

Το κεντρικό λοιπόν συμπέρασμα είναι ότι για ακόμα μια φορά η Ελλάδα κινδυνεύει από υβριδική και τακτική στρατιωτική επίθεση τύπου Γάζας. Τα κίνητρα της οποίας είναι εθνικιστικά Τουρκικά και θρησκευτικά. Ως άμεσα εμπλεκόμενος στην Αδελφότητα των Μουσουλμάνων και μαθητής του Ερμπακάν, ριζοσπάστη Ισλαμιστή, από τα νεανικά του χρόνια (σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα), ο Ερντογάν θα ενώσει όλες τις δυνάμεις που επηρεάζει επί των παραπάνω σκοπών με μια επίθεση χειρότερη της ΧΑΜΑΣ στο Ισραήλ, εντός Ελληνικού εδάφους.

Υγιείς φωνές εν Ελλάδι πληθαίνουν και αντιδρούν σε συζητήσεις με παράγοντες αποσταθεροποίησης της χώρας μας, αρνούμενες να δουν δεύτερο Αρτσάχ εν εξελίξει μπροστά στα μάτια μας. Η στάση πολλών στελεχών της Κυβέρνησης (Δ. Καιρίδης) και η εμμονή της τελευταίας σε συνεννόηση άνευ ουσίας με την Τουρκική ηγεσία έχουν ήδη ξεσηκώσει δικαιολογημένες αντιδράσεις.

Στις 3/12/23 και ώρα 15.00 στις κεντρικές πλατείες όλων των πόλεων της χώρας θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις αντίδρασης σε ατέρμονες και ασύμφορες συζητήσεις, όπως επίσης και σε επιβουλές στην Ελληνική Εθνική Κυριαρχία. Είναι μια δυναμική παρουσία υγειώς σκεπτόμενων πολιτών να σταματήσουν αντικοινωνικές και αντεθνικές δυνάμεις που έχουν στόχο την καταστροφή της χώρας. Αποτελεί κοινωνική προσφορά σημαντική, που ο καθένας εύχεται να έχει ορατά αποτελέσματα. Ο γράφων επαναλαμβάνει το κεντρικό σύνθημα των συγκεντρώσεων :

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ!!

ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟ!!

Περιθώριο για αδράνεια δεν υπάρχει. Καιροί ου μενετοί.

 

(Φωτό:newmoney)

 

Please follow and like us: