Πως μπορούν τα μαλλιά σας να επωφεληθούν από ένα μασάζ στο κεφάλι

Το μασάζ στο κεφάλι, είναι παρόμοιο με το μασάζ που μπορείτε να κάνετε στην πλάτη σας, στον αυχένα σας ή στο σώμα σας. Αν και πραγματοποιεί πιο ήπια πίεση, προσφέρει τα ίδια οφέλη που σας ανακουφίζουν από την ένταση και βελτιώνουν τη διάθεσή σας. Στην συνέχεια, θα βρείτε κάποια οφέλη του μασάζ στο κεφάλι.

Αίσθηση ευεξίας

Το να αφιερώνετε λίγο χρόνο για να κάνετε μασάζ στο κεφάλι σας, μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας και να αυξήσει την αίσθηση ευεξίας σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η θεραπεία του μασάζ, έχει την ικανότητα να αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης και ντοπαμίνης, που βελτιώνουν τη διάθεση στο σώμα σας, ενώ μειώνει την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες.

 

Λιγότεροι ή λιγότερο έντονοι πονοκέφαλοι

Στην βάση του κρανίου σας, συνήθως μαζεύεται όλη η ένταση. Έτσι, το μασάζ στην περιοχή αυτή μπορεί να ανακουφίσει την ένταση και τη συχνότητα των πονοκεφάλων σας. Το μασάζ στο κεφάλι έχει την δυνατότητα επίσης, να ανακουφίσει τα συμπτώματα της ημικρανίας.

 

Αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος

Χιλιάδες μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία, ή τριχοειδή αγγεία, διασχίζουν κεφάλι σας. Αυτά τα τριχοειδή αγγεία, μεταφέρουν το αίμα που περιέχει μέταλλα, βιταμίνες, αμινοξέα και οξυγόνο στα κύτταρα του δέρματος και στους θύλακες των τριχών σας και λαμβάνουν σε αντάλλαγμα διοξείδιο του άνθρακα.

Το μασάζ στο κεφάλι σας, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στις ρίζες σας και τα μαλλιά σας γίνονται πιο υγιή.

 

Πιο πυκνά και υγιή μαλλιά

Τα οφέλη του καθημερινού μασάζ στο κεφάλι, επικεντρώνονται κυρίως στους θύλακες των τριχών σας. Το μασάζ στο κεφάλι σας, μπορεί να ενισχύσει το πάχος των τριχών των μαλλιών σας.

Εκτός από τη διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής και την κατανάλωση άφθονου νερού, το μασάζ στο κεφάλι σας, μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αύξηση της ροής του αίματός σας. Συνιστάται να κάνετε μασάζ στο κεφάλι σας, για τουλάχιστον δύο έως τρία λεπτά την ημέρα.

Όπως είδατε παραπάνω, το μασάζ στο κεφάλι είναι θαυματουργό για την υγεία των μαλλιών σας. Γενικότερα, καλό είναι να φροντίζετε τα μαλλιά σας, όσο περισσότερο γίνεται. Πολύ χρήσιμοι σύμμαχοι για να διατηρήσετε σε καλή κατάσταση τα μαλλιά σας, είναι τα διάφορα προϊόντα περιποίησης μαλλιών. Κάποια από αυτά είχαν τα προϊόντα Kerastase και τα Kerastase Discipline, αν έχετε ιδιαίτερα ατίθασα μαλλιά, που χρειάζονται έξτρα προσοχή.

Please follow and like us: