Πυροσβεστική: «Πράσινο φως» για 990 μόνιμες προσλήψεις

Το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε το «πράσινο φως» για 990 μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Πράσινο φως» έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών για 990 μόνιμες προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα, σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείο Εσωτερικών για το 2024, οι θέσεις εργασίας αφορούν σε απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ).

Υπενθυμίζεται ότι στην παρουσίαση του προγραμματισμού για το νέο έτος, από την υπουργό Εσωτερικών, κα Νίκη Κεραμέως και την υφυπουργός Εσωτερικών, κα Βιβή Χαραλαμπογιάννη, οι προσλήψεις θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (διπλασιασμός του αριθμού των υποψηφίων).

Επίσης, θα αξιοποιηθούν 700 θέσεις για εξειδικευμένο προσωπικό στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – ΕΜΟΔΕ, όπως χειριστές ελικοπτέρων, μηχανικοί και πλοηγοί. Τέλος, θα δοθεί προτεραιότητα στην κάλυψη αναγκών σε φορείς που εδρεύουν στις πληγείσες περιοχές και την ενίσχυση κλάδων που σχετίζονται με την προστασία των δασών.

Κατανομή προσλήψεων

Οι 990 προσλήψεις θα κατανεμηθούν ως εξής:

  • Πυροσβεστικό Σώμα (Δόκιμοι Ανθυποπυραγοί) – 50 θέσεις
  • Πυροσβεστικό Σώμα (Δόκιμοι Πυροσβέστες) – 240 θέσεις
  • Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης/ Πυροσβεστικό Σώμα – 700 θέσεις
προσλήψεις στην Πυροσβεστική

Δείτε την αναλυτική κατανομή των θέσεων στο έγγραφο του ΥΠΕΣ, ΕΔΩ.

 

proson.gr

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.