Πυροβολισμοί με Τούρκους στην Κω-Προσπάθησαν να εμβολίσουν σκάφος του Λιμενικού

Έλληνες λιμενικοί άνοιξαν πυρ εναντίον τουρκικών ταχυπλόων στην θαλάσσια περιοχή της Κω. Τι λέει ο υπουργός Ναυτιλίας.

 

Του Χρήστου Μαζανίτη

Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, νωρίτερα, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ύποπτο ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα στη θαλάσσια περιοχή “Θερμά” της Κω.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το σκάφος του Λιμενικού προέβη σε χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων για να το ακινητοποιήσει, με αρνητικά αποτελέσματα.

Ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του ταχυπλόου σκάφους να προβαίνει σε επανειλημμένες απόπειρες εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, χωρίς όμως ο χειριστής του ταχυπλόου να συμμορφώνεται.

Εν συνεχεία το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη 2 αλλοδαπών χειριστών, φερόμενων ως διακινητών των υπολοίπων 20 αλλοδαπών. Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr οι 2 διακινητές είναι Τούρκοι.

Ταυτόχρονα, στην ίδια θαλάσσια περιοχή, Θερμά της Κω, εντοπίστηκε κι άλλο ταχύπλοο σκάφος να κινείται με μεγάλη ταχύτητα χωρίς να ανταποκρίνεται στη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων από το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.

Και σε αυτή την περίπτωση ακολούθησε καταδίωξη, με τον χειριστή του ταχύπλοου σκάφους να προβαίνει σε απόπειρα εμβολισμού του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αποτέλεσμα τη ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα, πάλι χωρίς ο χειριστής του ταχυπλόου να συμμορφώνεται.

Εν συνεχεία, το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη σε ρίψη στοχευμένων βολών ακριβείας στους εξωλέμβιους κινητήρες, σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του ταχύπλοου και τη σύλληψη 1 Τούρκου χειριστή, φερόμενου ως διακινητή των υπολοίπων 17 αλλοδαπών.

Πριν λίγο, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, εξέδωσε την εξής δήλωση:

«Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, απέδειξαν για μια ακόμη φορά την αποτελεσματικότητά τους στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων μας.

Η σύλληψη τριών διακινητών, αποτελεί μια ακόμα επιτυχία και ένα ακόμα χτύπημα στα αδίστακτα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται δυστυχισμένους συνανθρώπους μας, εκθέτοντας τη ζωή τους σε θανάσιμο κίνδυνο».​

 

enikos.gr

 

 

 

 

 

 

Το agrinioreport.com δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου.

Please follow and like us: