Πυρκαγιές εντός και εκτός των συνόρων μας: η χώρα μας <<κοιμάται>> και η τύχη εις βάρος της δουλεύει

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις εντός και εκτός Ελλάδας. Εντός οι φωτιές έχουν απειλήσει και καταστρέψει δασικές εκτάσεις οικισμούς, σίγουρα την εικόνα της Κυβέρνησης και αμυντικές δομές.

Εκτός το πραξικόπημα στο Νίγηρα έχει <<ανακατέψει  την τράπουλα>> στην Αφρική, η συμμαχία ΑντιΝΑΤΟ Ρωσίας – Κίνας και άλλων χωρών μεγαλώνει με χώρες μέχρι πρότινος εταίρους των ΗΠΑ. Στο μεταξύ η έκβαση της Ουκρανικής αντεπίθεσης μέχρι στιγμής επιβεβαιώνει το γράφοντα και άλλους για την αναμενόμενη αποτυχία της. Στα Βαλκάνια άλλες <<φωτιές>>σιγοβράζουν.

Το κείμενο θα ξεκινήσει από τα εσωτερικά κάνοντας μια χρήσιμη παρένθεση. Πολίτης συνέλαβε 13 λαθραίους μετανάστες, τους οποίους κράτησε παράνομα και βιντεοσκόπησε. Ισχυρίστηκε ορθώς ότι με βάση τα αρ. 275 και 279 ΚΠΔ είχε δικαίωμα να τους συλλάβει που άναψαν φωτιά και εισήλθαν παράνομα σε ελληνικό έδαφος. Όμως πέρα από σύλληψη οτιδήποτε άλλο απαγορεύεται (σωματικός έλεγχος, βιντεολήψη, κακοποίηση, ύβρεις). Η αυτοάμυνα και η αυτόφωρη σύλληψη δεν αναιρούν το απαραίτητο στοιχείο της σύνεσης και του μέτρου.

Γιατί ο πολίτης να επιλαμβάνεται μόνος της καταστολής όμως; Διότι απλά το Ελληνικό Κράτος είναι απόν απλά. Οι εκλογές κάθε 4 χρόνια δείχνουν τη <<ρίζα>> του κακού ξεκάθαρα, δηλαδή τον Έλληνα ψηφοφόρο, που παριστάνει ανεύθυνα και πονηρά το <<έρμαιο>> των πολιτικών εξελίξεων που ο ίδιος προκαλεί ως δήθεν θύμα. Ο γράφων δέχτηκε σφοδρές επικρίσεις όταν σχολίασε με τα παραπάνω λόγια εικόνα πυρόπληκτης που έκανε το σταυρό της. Πρώτα τα κάνουμε <<θάλασσα>> και μετά κλαίμε στα συντρίμμια. Έως πότε; Η τακτική που έφερε τη Μικρασιατική Καταστροφή (που θα θυμηθούμε σε 10 μέρες, αλλά πάλι δε θα διδαχθούμε) και το Κυπριακό φέρνει μια νέα ζημιά. Και θα φταίει ο Έλληνας πολίτης ως επί το πλείστον , όχι μόνο το πολιτικό προσωπικό που ψηφίζονταν επί δεκαετίες.

Γιατί αυτό; Όπως λέει αγαπημένη πηγή του γράφοντος και εγκυρότατος πραγματογνώμονας (Κ. Πικραμένος) δεν είχε ποτέ η χώρα μας Αρχιτεκτονική Εθνικής Ασφάλειας. Δηλαδή θέλει να καταστραφεί μόνη της. Δεν έχει ορίσει νομοθετικά την αυτονόητη έννοια της. Πέρα από το αμυντικό κομμάτι (που είναι για κλάματα), πάντα κατά την πηγή υπάρχει η οικονομική ασφάλεια, η υγειονομική, και εντός των άλλων και η περιβαλλοντική. Η <<κλιματική αλλαγή>> ως <<καραμέλα>> δεν λύνει κάτι. Οι προτάσεις δασολόγων και άλλων ειδικών πέφτουν στο κενό όσον αφορά την προστασία των δασών. Έπειτα κατόπιν εορτής σπεύδουν να βρουν οι Αρχές (ΕΛΑΣ, ΕΥΠ, ΠΣ, Πολιτική Προστασία) ποιος έβαλε τόσες εστίες φωτιάς ταυτόχρονα (λες και δεν ξέρουν), ενώ σε ρόλο Ταξίαρχου Θεοχάρη ο αρμόδιος Υπουργός απειλεί τους εμπρηστές. Ούτε ο Φώσκολος τέτοιο σενάριο.

Αλήθεια ποιος είναι ο δράστης ή η δράστες; Λαθραίοι μετανάστες ή επενδυτές ανάβουν φωτιά για να μαγειρεύουν (μόνο;) καλοκαιρινή περίοδο, επειδή το διαχρονικά άχρηστο Ελληνικό Κράτος δεν κλείνει τα περάσματα από όπου μπαίνουν. Έπειτα από αυτούς πόσοι είναι απλά μετανάστες ή και κάτι άλλο; Οι πυρκαγιές γύρω από 3 στρατιωτικές βάσεις το αποδεικνύουν. Καθώς και  στη Ιερά Μονή Οσίου Λουκά στη Βοιωτία. Επιχειρείται μεγάλη υβριδική επιχείρηση εις βάρος της χώρας μας, η οποία κοιμάται (σσσσσσσσσσ ας μην τη ξυπνήσουμε). Το αμυντικό περιβάλλον, σύμφωνα με μια πολύ σωστή παρατήρηση του Πρέσβυ Κανέλλου σήμερα το πρωί (εκπομπή Π. Σαββίδη <<Καφές της Κυριακής>>) αλλάζει στερώντας από τις Ε. Δ. μας χώρους απόκρυψης και παραμονής στρατευμάτων εν καιρώ πολέμου, συν αποθήκες και εξοπλισμό που καταστρέφονται. Ο Στέφανος Χίος υπονόησε στο Δελτίο που σχολιάζει συνήθως εκτός από τη γνωστή πηγή εμπρηστών και άλλη Δύναμη έξωθεν, που ενοχλείται από το Νατοϊκο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπου κάηκε το σύμπαν αυτό το διάστημα (Ρωσία μήπως; )

Ταυτόχρονα στο Νίγηρα έχουμε το πραξικόπημα που αγγίζει και τη χώρα μας με επίκεντρο τη συμφωνία με τη Γαλλία, βάσει της οποίας πρέπει να τη βοηθήσει η Ελλάδα με ενισχύσεις στις πρώην Γαλλικές αποικίες. Στη Αφρικανική χώρα στρατηγός ανέτρεψε τη νόμιμη κυβέρνηση (τι πρωτότυπο!) και επέβαλε δικτατορία, με την υποστήριξη των Ρώσων μισθοφόρων, δηλαδή Ρωσίας – Κίνας. Το χειρότερο είναι ότι και τα γύρω κράτη έχουν δικτατορία με τις ίδιες δυνάμεις να την στηρίζουν. Είναι φανερό ότι η Δύση έχει παραιτηθεί και το κενό της καλύπτουν τα αντίπαλα δέη Ρώσοι – Κινέζοι – Τούρκοι. Οι τελευταίοι ενισχύοντας κατά συνθήκη τους 2 πρώτους επεκτείνουν την επιρροή τους στη Λιβύη με νέα ναυτική βάση. Η τελευταία κίνηση επιτείνει την στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας και μαζί με τα φιλορωσικά τυραννικά καθεστώτα της Αλγερίας και του Νίγηρα στερούν από τη Γαλλία τις βασικές πρώτες ύλες για τα πυρηνικά της προγράμματα κλονίζοντας την άμυνα και την οικονομία της. Η χώρα μας και η Γαλλία έχουν κοινό μέτωπο απέναντι στην κατάσταση αυτή, ειδικά μετά την απόφαση της δεύτερης να επέμβει στρατιωτικά.

Στη Νότια Αφρική έγινε σύνοδος του ΑΝΤΙΝΑΤΟ, δλδ των ΜΠΡΙΚΣ,συμμαχίας οικονομικής κρατών με επικεφαλής Ρώσους και Κινέζους. Τα σημάδια απόσυρσης των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ είναι φανερά, καθώς Σ. Αραβία, ΗΑΕ και Ινδία που είναι μέλη πλέον αποτελούν εταίρους των Αμερικανών. Η παγκόσμια οικονομία οδηγείται σύμφωνα με έγκυρη πηγή (Γ. Αδαλής, slpress)   σε σταδιακό περιορισμό της χρήσης του δολαρίου στις παγκόσμιες συναλλαγές. Η Ινδία έχει χρόνια τώρα εκφράσει έντονες διαθέσεις συμμαχίας με τη χώρα μας στον αμυντικό και οικονομικό τομέα με τον Πρωθυπουργό της να έρχεται επίσκεψη στην Αθήνα με ιστορική σημασία. Το Πακιστάν, στηριζόμενο από την Τουρκία, απειλεί τους Ινδούς και η λογική κίνηση είναι από κοινού αντιμετώπιση με Ελληνοινδικό μέτωπο. Ας ελπίσουμε ο Μόντι να βρει σοβαρή προσωπικότητα για να συνεννοηθεί. Θα είναι προς όφελος και των 2 χωρών.

Σταδιακή παραίτηση της Δύσης διαφαίνεται και στη Μέση Ανατολή. Το μέτωπο Αζερμπαϊτζάν – Αρμενίας είναι ντε φάκτο ενεργό, με τους Αρμένιους να έχουν κολλήσει Ελληνική παθητικότητα, χωρίς έστω τώρα να κάνουν σοβαρά βήματα αντεπίθεσης στις  συνεχείς Αζερικές επιθέσεις. Ο Πασινιάν αποδείχθηκε κακή επιλογή θεωρεί ο γράφων, η αποχώρηση του και η αλλαγή νοοτροπίας θα στήσουν ξανά την Αρμενία στα πόδια της. Ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα έχουν οι Κούρδοι. Οι Αμερικανοί σύμμαχοι τους δεν ενδιαφέρονται για την περιοχή πια, άρα οι ίδιοι αναγκάζονται να στραφούν στους Ρώσους, συμμάχους με τη Συρία και συγκυριακούς φίλους των Τούρκων. Η Κουρδική ανεξαρτησία κατά το γράφοντα σβήνει. Σύμφωνα με έγκυρο ιστότοπο (defencepoint. gr) η Τουρκία μέσω του ΥΠΕΞ Φιντάν κάνει μαραθώνιο σε Ιράκ και Συρία για περιορισμό της Κουρδικής δραστηριότητας στις χώρες αυτές.

Από την λίστα των εντάσεων στη Μ. Ανατολή ας μην εξαιρέσουμε την κακή σχέση Μπάιντεν με Νετανιάχου. Το Αραβικό δίκτυο ειδήσεων Αλ Τζατζίρα και Δυτικά κανάλια πρόβαλλαν την κατάθεση σε βίντεο επίδοξου Ιρανού πράκτορα – εκτελεστή Ισραηλινών στόχων στην Κύπρο, ο οποίος συνελήφθη από τη ΜΟΣΣΑΝΤ εντός λέγεται Ιρανικού εδάφους (!). Ο γράφων έχει εξηγήσει πώς δρα η εν λόγω υπηρεσία στο Ιράν και με τι τρομερά αποτελέσματα. Η Ιερουσαλήμ σύμφωνα με έγκυρο αναλυτή (Στρατηγός Μπαλτζώης, ΕΛΙΣΜΕ) απειλεί με μονομερώς στρατιωτικό χτύπημα στο Ιράν και τη Συρία χωρίς Αμερικανική άδεια και έγκριση. Αρκετά τεντωμένο το σχοινί ε;

Ανεβαίνουμε λίγο πιο βόρεια από τη χώρα μας, δλδ Βαλκάνια και Ουκρανία. Κάποιοι ρωτάνε το γράφοντα γιατί δεν ασχολήθηκε με την ανταρσία του μακαρίτη Μπριγκόζιν. Ήταν καθαρά εσωτερικό ζητημάτων Ρώσων, όμως τώρα θα φανεί η επιρροή του εκλιπόντος στην έκβαση του πολέμου από δω και πέρα. Ο γράφων εκτιμά ότι αν έφταιγε η Ρωσική ηγεσία για το θάνατο του, η παρουσία του δε φαίνεται να άλλαζε τα δεδομένα των επιχειρήσεων. Επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις του γράφοντος η ανεπιτυχής αντεπίθεση των Ουκρανών, που μόνο αυτό θα μπορούσε να είναι. Η Ουκρανία είναι άλλο ένα φιάσκο της Δύσης. Στηρίχτηκε σ έναν ανίκανο πολιτικό (Ζελένσκι) με έναν ανίκανο στρατό παρά την εκπαίδευση που πήρε για επιχείρηση φθοράς των Ρώσων, που δεν ξέρουμε πόσο κοντά στην πραγματικότητα αυτή είναι.

Η ενδυνάμωση της Ρωσίας θα επηρεάσει τα Βαλκάνια, στα μάτια των οποίων η χώρα μας έχασε αναμενόμενα με τις ανοησίες της όποια ερείσματα είχε. Η ενίσχυση της συμμαχίας με τους Σέρβους στο θέμα του Κόσοβου είναι άμεση σε συνδυασμό με διαύλους επικοινωνίας Ελλάδας – Ρωσίας, που <<διαχειρίζεται>> την εξωτερική πολιτική της πρώην Μεγάλης Γιουγκοσλαβίας. Το ίδιο θα πρέπει να γίνει και με τους Βούλγαρους στο θέμα των Σκοπίων. Οι Βούλγαροι έχουν πιέσει τη Σκοπιανή ηγεσία να αποδεχτεί το Βουλγαρικό στοιχείο του πληθυσμού με παράλληλη διείσδυση μέσω αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων στο κράτος των Σκοπιανών. Σημάδι ότι η DAR (Βουλγαρική ΕΥΠ) και ο αντίστοιχος πατριωτισμός υπάρχουν ακόμα. Ο Ράμα στην Αλβανία δεν έχει πιεστεί επαρκώς από την Ελληνική πλευρά να καταλάβει πόσο ανίσχυρος πραγματικά είναι, διότι είναι γνωστό το Ελληνικό ελάττωμα που δίνει θάρρος σε μετριότητες τέτοιου επιπέδου. Στο <<κόλπο>> καταπίεσης της Ελληνικής μειονότητας Βορείου Ηπείρου σύμφωνα με παραπάνω πηγή (defencepoint. gr) μπήκαν και οι Ρουμάνοι με το Κουτσοβλάχικο ζήτημα. Ο γράφων προτείνει σε κάθε Έλληνα που σέβεται τον εαυτό του να διαβάσει τους 2 τόμους του Μάνου Ηλιάδη με τίτλο <<  οι Τουρκικές Υπηρεσίες και η δράση τους στην Ελλάδα >> για να καταλάβει πως δουλεύει το δίδυμο Αλβανική – Ρουμανική προπαγάνδα ακόμα και μέσα στην Αθήνα (!).

Οι Τούρκοι ετοιμάζονται για σταδιακή επέκταση της κατοχής στην Κύπρο. Στόχος στα γεγονότα της Πύλας τα στρατεύματα του ΟΗΕ, τα οποία τους βοήθησαν, σύμφωνα με μαρτυρίες πολεμιστών στην απλή παραλαβή του 38% των εδαφών το 1974. Κάτι φοβούνται, θεωρεί ο γράφων, με αυτή την κίνηση διότι η επίθεση στον ΟΗΕ δείχνει αποτροπή επερχόμενων γεγονότων που θέλουν να αποφύγουν με πολλη βιασύνη. Απέδειξαν οτι δε σέβονται κανέναν πέραν αυτού που θα τους ασκήσει βία (βλ. Ρώσους καταδρομείς στο Τουρκικό πλοίο στην Ουκρανία). Αθήνα όλα καλά;

Η μακρότατη αυτή αναφορά απευθύνεται στους έχοντες νου εν Ελλάδι, ώστε να μεταδώσουν το μήνυμα στους υπόλοιπους που στρουθοκαμηλίζουν ότι η ψήφος έχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ακόμα και για υποθέσεις εκτός συνόρων, πέρα από τα πρακτικά καθημερινά ζητήματα. Είμαστε λαός που πεθαίνει αργά λόγω ηθελημένης φτώχειας και γύρω υπάρχουν λαοί σε χειρότερη μοίρα από το δικό μας, που κοιτάνε να μας εξαφανίσουν σαν παρουσία – πολιτισμό ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός μας.

Τι άλλο πρέπει να πάθει ο λαός μας για να το χωνέψει επιτέλους;

( Φωτό :Ena Institute)

 

Please follow and like us: